Geleceğin liderleri Alıcık’ı ziyaret etti

Nazilli Doğa Koleji’nin ‘t-MBA Öğrenci Meclisi’, kolejin ‘t-MBA’ öğretmeni Doğan Utku ile birlikte Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

DOĞA KOLEJİ’NİN ‘t-MBA Öğrenci Meclisi’ başkanları ve alt komisyonlarından oluşan lise öğrencileri, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret ederek, geleceğin lideri olma yolunda attıkları adımları ve yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerini anlattılar. Ziyarete Nazilli Doğa Koleji ‘t- MBA’ Sorumlusu Müzik Öğretmeni Doğan Utku ile öğrenciler ‘t-MBA’ Öğrenci Meclisi Başkanı Melek Gökçen Alıcık, Kulüpler Birliği Başkanı Rojda Ağca, Medya İletişim Başkanı Ceylin Targal, Finans Kaynakları Başkanı Hazal Günana, Uluslararası İlişkiler Başkanı Mısra Türker ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Başkanı Elif Şebnem Hasgül katıldı.

• LİSE ÖĞRENCİLERİ AKADEMİK EĞİTİM ALIYOR

Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a ‘t-MBA Öğrenci Meclisi’ çalışmaları hakkında bilgiler veren Müzik Öğretmeni Doğan Utku, Doğa Liseleri’nin özgü bir eğitim modeli olan t-MBA’nin (MBA for teenagers), işletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış hali olduğunu söyledi. Bu eğitim sonunda öğrencilere akademik başarının yanı sıra Avrupa Birliği’nin de eğitimde 2020 Stratejisi (ET 2020 Strategy) olarak açıklandığı sekiz anahtar yeterliği kazandırmayı amaçladığına dikkat çeken Doğan Utku, t-MBA Öğrenci Meclisi’nin hız kesmeden sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirtti. Utku, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

• ‘İNSAN BAŞARI İÇİN YAŞAMINA BİR YÖN VERMELİDİR’

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Doğa Koleji’nin ‘t-MBA Öğrenci Meclisi’ni makamında ağırlamış olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Asıl hayatın doğumdan sonra değil, üniversite eğitimi almaya başlandığı günden itibaren başladığına vurgu yapan Alıcık şunları söyledi: “Hayat nerede başlıyor? Normalde hayat doğarken başlıyor. Sonra ilkokul, ortaokul, lise derken sıra üniversiteye geliyor. İşte asıl hayat buradan itibaren başlıyor. İnsan başarılı olmak için yaşamına bir yön vermek zorundadır, bir çizgisi olmalıdır, hedefleri olmalıdır, yani başarılı olmak için çalışmak ve hatta çok çalışmak gereklidir. Doğa Koleji öğrencileri, ‘t-MBA’ programı ile birçok insanın üniversite eğitimlerinin ardından ücret ödeyerek aldıkları ‘t-MBA’ programını lise yıllarında daha donanımlı şekilde almaya başlıyorlar. Anladığım kadarı ile aldığınız program sizlerin iş hayatını gerçekçi bir şekilde algılamanızı ve bilinçli bir meslek seçimini gerçekleştirmenizi hedefliyor. Ancak aynı zamanda siz geçler okullarınızla, derslerinizle ilgilenirken ülke meseleleriyle de ilgilenmelisiniz”

‘ATATÜRK’ÜN MANEVİ MİRASI AKIL VE BİLİMİNDEN FEYZ ALIN’

Ziyaret sırasında öğrencilere nasihatlerde de bulunan Başkan Alıcık, “İş hayatınıza atıldığınızda büyüklerimize ve küçüklerimize sevgi ve saygı ile yaklaşın, saygıda kusur etmeyin. Hayatınızda başarıyı yakalarken saygınlığınızdan asla taviz vermeyin ve ülkemizi Atatürk’ün manevi mirası olan akıl ve biliminden feyz alarak, hedeflediği muasır medeniyetler seviyesinde yaşatın” ifadelerini kullandı. Alıcık, en kısa zamanda Nazilli Doğa Koleji’ni ziyaret edeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret sırasında öğrencilere Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler dağıtıldı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

gelecegin-liderleri-alicik’i-ziyaret-etti-(1).jpg

gelecegin-liderleri-alicik’i-ziyaret-etti-(2).jpg

gelecegin-liderleri-alicik’i-ziyaret-etti-(3).jpg

gelecegin-liderleri-alicik’i-ziyaret-etti-(4).jpg

gelecegin-liderleri-alicik’i-ziyaret-etti-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.