Gelişim Üniversitesi Amasya’ya Çıkartma Yaptı

Gelişim Üniversitesi Amasya’ya Çıkartma Yaptı

Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, öğrencilerinin ve yüksek lisans ile doktora yapmak için üniversitelerine başvuru yapacak bireylerin kalitelerine kalite katmak istedi...

Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, öğrencilerinin ve yüksek lisans ile doktora yapmak için üniversitelerine başvuru yapacak bireylerin kalitelerine kalite katmak istediklerini belirtti.

Amasya’da bir restoranda ildeki eğitimcilere yönelik düzenlenen "Kariyer planlama ve girişimcilik. Türkiye eğitim sistemi nereye gidiyor" konulu seminerde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile paylaştıkları ortak düşüncelerini aktaran Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Artık klasik üniversiteler, klasik okullar, klasik liseler olmayacak. Artık vasıflı, kaliteli, idealist nesiller yetiştiren ve üretken olan, proje yapan, patent yapan nesiller oluşturmak istiyoruz” dedi.

Türk toplumunun kaliteli bir toplum olmak zorunda olduğuna değinen Gayretli, “Bugün başkaları zirveye çıkmışsa, dünya lideri olduysa, bizim çömez ülkeler 40 -50 sene önce kendilerini yerin dibinde görmüşken ama şu anda lideri olabiliyorsa biz Türk milleti olarak, necip milletin evladı olarak gerçekten o zaman biz de ‘Number One’ olabiliriz. ’Bir numara’ olabiliriz. Dünya lideri olabiliriz. Herkes bizim elimize su dökemez. Bundan sonra diyoruz ki Gelişim Üniversitesi ile birlikte artık Türkiye’nin ve dünyanın gelişime ihtiyacı var diyoruz” diye konuştu.

İstanbul’da okumanın öğrenci için ayrıcalıklı olduğunu anlatan Gayretli, "Muhakkak öğrencilerimizin dünya ile barışması, dünya ile entegre olması açısından İstanbul’da olması gerekiyor. Özellikle yurt dışına çıktığı takdirde hayata 10 numara olarak başlar ve ayakları üstünde dimdik durmaya çalışır ve gayret eder” şeklinde konuştu.

Üniversitelerini tercih eden başarılı öğrencilere, yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere özel burs vereceklerini, ayrıca Amasya’dan gelen öğretmenlere de kontenjan ve branş sınırlaması olmaksızın yüksek lisans ve doktora yapmaları durumunda özel imkanlar sunacaklarına değinen Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gayretli, “Gelişimin farkındalığı bu. Sizin kalitenize kalite katmak istiyoruz. Bizim derdimiz, tasamız bu arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu gibi 170’e yakın bölüm ve programlarında yaklaşık 20 bin öğrenciye eğitim verdiklerini anımsatan Abdülkadir Gayretli, sözlerini şöyle tamamladı: “Artık Gelişim Üniversitesi’nden mezun olan bir öğrencinin hepimizin üzülerek belirttiği işsizler ordusuna dahil olan üniversite mezunu olmasını istemiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.