Gelişim Üniversitesi Aydın’da Eğitimcilerle Buluştu

Gelişim Üniversitesi Aydın’da Eğitimcilerle Buluştu

Aydın’da lise müdürleri ve rehber öğretmenleri ile yemekli tanışma toplantısında bir araya gelen İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Öğrencilerin üniversited...

Aydın’da lise müdürleri ve rehber öğretmenleri ile yemekli tanışma toplantısında bir araya gelen İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Öğrencilerin üniversiteden mezun olduktan sonra işsizler ordusuna dahil olma anlayışı kırarak mezun olan öğrencilerimizi patent yapan, proje yapan ve kendi işini kuran ve katma değer kazandıran bir mezun olarak görmek istiyoruz” dedi.

Üniversite sınavına giren öğrencilerin tercihleri öncesinde Aydın il genelindeki rehber öğretmenleri ve lise müdürleri ile buluşan Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, öğretmenlerin öğrencilerle birlikte tercih yaparken nelere dikkat etmeleri konusunda birtakım bilgiler verdi.

Aydın eğitim camiasının katıldığı yemekli tanışma programına İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur ve Alaaddin Yalçınkaya, lise müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.

Yüksek lisans ile doktora yapmak için üniversitelerine başvuru yapacak bireylerin kalitelerine kalite katmak istediklerini belirten Gayretli, “Özellikle öğrencilerin İstanbul gibi gelişmiş ve büyük şehirlere yönlendirmeyi, bu gelişmiş şehrin havasını teneffüs etmelerini, İstanbul gibi metropol bir şehirde ayaklarının üzerinde durabilmelerini öğrenmelerini ve hayatta daha başarılı olmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerin yurt dışına gitmesini sağlayarak ve gelişmiş ülkelerin havasını teneffüs ederek ideal ve hedeflerini büyütmek, teknoloji ile barışmak, yurt dışındaki teknolojileri daha farklı bir anlayış kazandırıp Türkiye’ye getirmelerini istiyoruz” dedi.

“CAN ÇEKİŞEN EĞİTİME NEŞTER VURMAK İSTİYORUZ”

“Aydın’daki öğretmen ve idareci arkadaşların yüksek lisans ve doktora yapmalarını sağlayarak değerlerine değer katıp öğrencilerine daha fazla bir anlayış içerisinde ışık tutmalarını istiyoruz. Öğretmen ne kadar kaliteli olursa eğitime de o kadar kalite gelecektir ve bu akabinde öğrenciye de yansıyacaktır. Biz bu anlayış içerinde olarak Türkiye’de ekonomi ile birlikte can çekişen eğitime neşter vurmak istiyoruz. Öğretmenlerimize ve idarecilerimize yüksek lisans ücretsiz, doktorada yüzde 50 burs vermekle birlikte ekonomik bir sıkıntıya sokmadan ufuk ve ideallerini geliştirip hayata hazırlama ve öğrencilerine de bunları tesir etmelerini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN GELİŞİME İHTİYACI VAR”

Türkiye’nin patente ve projelere ihtiyacı olduğunu kaydeden Gayretli, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin olması gereken yerde olmadığını da biliyor ve Gelişim Üniversitesi olarak insanlığın, Türkiye’nin ve dünyanın gelişime ihtiyacı var. Bunun için de üretken başarılı, idealist ve hayal dünyası çok geniş bir nesil bekliyoruz ve onlar için de elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gelişim Üniversitesi deyince akla başarı, idealistlik, üretkenlik, proje yapma, patent kazanma, para kazanma, işin sahibi olma ve aynı zamanda dünyayla barışık bir üniversite mezunu gelir. Çünkü bizler Gelişim Üniversitesi olarak bütün öğrencilerimize hiçbir şart gözetmeden ve beklenti içinde olmadan, öğrencilerimizin dünyayla entegre olması için İngiltere, Almanya ve Amerika gibi gelişmiş ülkelere yaz sezonunda göndermek suretiyle öğrencilerimizin ideal ve hedeflerinin büyük tutulmasını istiyor gözlerinin açılmasını istiyoruz. Hayatta başarılı olması ve ayaklarının üzerinde durması istiyoruz. Öğrencilerimiz okulu bitirdiğinde üretken Türkiye’ye katma değer kazandıracak bir nesil olmasını istiyoruz. Üniversiten mezun olan öğrenci bugün işsizler ordusuna dahil oluyor. Biz bu anlayışı kırmak istiyoruz. Gelişim Üniversitesinden mezun olan öğrenci patent yapan, proje yapan ve kendi işini kuran ve katma değer kazandıran bir mezun olarak görmek istiyoruz”

“AYDIN’DAKİ ÖĞRENCİLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Aydın şehrinin eğitime değer veren ve Türkiye genelinde başarı noktasında çıtası yüksek olan bir şehir olduğunu işaret eden Gayretli, “Gelişim Üniversitesi başarılı olan öğrencileri bünyesinde barındırmak istiyor. Biz genel olarak başarılı ve başarısız olarak ayırmıyoruz ama başarı öğrencilerimizi bünyemize katarak ayda 3 bin, 3 bin 500 gibi her ay burs vermek suretiyle tamamen kendilerini, Türkiye’ye adamış belli bir farkındalık oluşturan bir nesil bekliyoruz. Aydın’daki yetişen ve gelişen öğrencilerin de bu kapasitede ve kabiliyette ve kalitede olduğunu biliyoruz. Aydın’daki öğrencilere bu anlamda önem veriyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE PATENT KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Yaklaşık 170’e yakın bölümle Türkiye eğitimine hizmet verdiklerini ifade eden Gayretli, “Özellikle sağlık ve mühendislikte ön plandayız. Türkiye’yi olması gereken yere doğru taşımaya çalışıyoruz. Öğrencilerin aktif ve başarılı olabilmeleri için farkındalık açısından ‘baba yiğit araba’yı ürettik. Daha başka projeler yapmak suretiyle Türkiye’de değil dünyada olmayan projeler yapıyoruz. Bunlarla da Türkiye’ye patent kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BURSLARIMIZ AYDINLI ÖĞRENCİLERİMİZE FEDA OLSUN”

Aydın’daki öğrencilere burs açısından da müjdeler veren Gayretli, “İstanbul Gelişim Üniversitesi Aydın’daki öğrencilere Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda ve Güzel Sanatlar bölümünde okumak isteyen öğrencilerimize yüzde 50 burs veriyor. Yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 burslarımız var. İlk beş tercihinde bizi seçen öğrencilerimize yüzde 30 tercih bursu veriyoruz. Bu tercihli burslarımız 4 sene boyunca kesilmeden devam ediyor. Burslarımız Aydın şehrindeki bütün öğrencilere feda olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BU FIRSATI KAÇIRMAMALI”

Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur da İstanbul gelişim Üniversitesi’nin öğrencilere önemli fırsatlar sunduğunu ifade ederek “Aydınlı öğrencilerimiz ayağına gelen bu gibi fırsatları kaçırmamalıdır. Tarihle bütünleşmiş İstanbul gibi bir şehirde misyon ve vizyon açısından gelişmeye ve değişmeye açık çağımızın istediği insanı yetiştirmeye çabalayan bir üniversitede okumak öğrenciler açısından ayrıcalık olacağını düşünüyorum. Biz bu konuda öğrencilerimizin Gelişim Üniversitesi’ni tercih etmesi için destekleyeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.