Genç anne üniversiteyi birincilikle bitirdi

Genç anne üniversiteyi birincilikle bitirdi

Üniversite yıllarında evlenince eğitim hayatına son veren ve genç yaşta çocuk sahibi olan 26 yaşındaki Yasemin Koçabıçak Öztürk, eşiyle ayrıldıktan sonra döndüğü Nazilli Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümünden birincilikle mezun oldu.

 

 

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümünü 2009 yılında kazanan Yasemin Kocabıçak Öztürk, evlenince, okulunun bitmesine 5 ay kala okulu yarım bıraktı. Mutlu giden evliliklerinden bir de Osman Çınar isminde erkek çocuğu dünyaya getiren Yasemin Koçabıçak Öztürk, 2013’te resmi olmasa da ayrılma kararı aldı. Daha sonra çocuğuyla birlikte Aydın’da ailesinin yanında yaşamaya başlayan Yasemin, ailesinin de isteğiyle yarım kalan eğitimini tamamlamak için Yatay Geçişle Nazilli Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümüne geçiş yaptı. İkinci sınıftan eğitim hayatına tekrar devam eden başarılı anne, hem çocuğuna baktı hem de gece gündüz derslerine çalıştı.

yasmeinnn.jpg

BÖLÜM BİRİNCİSİ OLDU

Ev işleri, çocuk, derken derslerini de ihmal etmeyen Yasemin Kocabıçak Öztürk, bölümünde birinci olarak, yıl sonunda başarı belgesini hocalarının elinden aldı.

Başarı hikayesini bizimle paylaşan Yasemin Kocabıçak Öztürk, “İnsan isteyince her şeyi başarabiliyor. Çok istediğim okuma hayalimi başarıyla bitirdim. Okul hayatım 2011’de evlilikle sona ermişti. Ardından çocuğum dünyaya geldi. Eşimle ayrı yaşamaya başladık ve tekrar okumaya karar verdim. Zor yıllardı o günler. Ama şimdi arkama baktığımda her şey azimde bitiyor. Bu süreçte bana destek olan aileme sonsuz teşekkür ediyorum. Okul hocalarım da bana yardımcı oldu, onların da hakkını ödeyemem” dedi.

   yasemin.jpg

Başarılı anne, Dikey Geçiş Sınavına girerek eğitim hayatını 4 yıla tamamlamak, kendisini ihracat, ithalat ve gümrük üzerine geliştirmek istediğini söyledi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.