Genç Mecmua'dan 17 Ağustos farkındalığı

Genç Mecmua'dan 17 Ağustos farkındalığı

Nazilli’de bugüne kadar çeşitli etkinliklerle, sosyal sorumluluk projelerine öncülük yapan Genç Mecmua Ekibi bu kez de “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni” anmak için Nazilli Belediye meydanında fotoğraf sergisi düzenledi.

17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açmıştı. Bu büyük felakette 17 bin 480 kişi hayatını kaybetmiş, 43 bin 953 kişi yaralanmıştı. Bu olayı anmak adına Nazilli Belediye Meydanında Genç Mecmua Ekibi tarafından fotoğraf sergisi düzenlendi. Doğal afetlere karşı alınabilecek önlemler konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Genç Mecmua Ekibi üyesi Eda Kaya, “Genç Mecmua Ekibi olarak 17 Ağustos 1999 depreminin unutulmaması için fotoğraf sergisi düzenledik. Depremin verdiği kaybı sadece Marmara Bölgesi'nde değil tüm Türkiye olarak hissettik. Verdiğimiz 17 bin 480 kişinin acısını tekrar yaşamamak üzere devletimizin daha sıkı bir yapılandırma içine girmesini umut ediyor bu kadar can kaybının olmasına zemin hazırlayan kim varsa kınıyoruz. Vefat edenlere Allahtan rahmet, geri de kalanlara baş sağlığı diliyorum.” dedi.

whatsapp-image-2017-08-17-at-20.29.38.jpeg

Aynı yerde stand kuran Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Nazilli şubesi başkanı ve ekibi fotoğraf sergisini ziyaret etti. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 18 yıl geçtiğini, Türkiye'nin bu konuda çok yol kat ettiğini ama kat etmesi gereken daha çok yol olduğunu söyleyen Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Nazilli Şubesi Başkanı Uzay Tok, “AFAD’ın hizmet ortaklığından bir tanesiyiz. “Türkiye Afet Müdahale Planı” diye bir planımız var Türkiye’de. Bu plan kapsamında Türkiye’deki tüm kamu kurumları ve STK’ların, afet olaylarına karşı müdahalede bir görevi var. Biz bu görevin içerisinde haberleşme hizmet grubu olarak Türk Telekom ve Ulaştırma Bakanlığı’nın birimlerine yardım ediyoruz. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti, afet olmadığı zamanlarda elektronik bilgilerini geliştirerek bu sistemleri hazırda tutmakla ve affetsel bir durumda da kamu yararına bu alt yapısını sunmakla görevli. Bu, gençler için bir hobi ile başlar, bu tarz hizmet ettiği konularda da duyarlılık oluşturur. Bizde bu amaca hizmet etmek için elimizden gelen yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2017-08-17-at-20.22.22-(1).jpeg

whatsapp-image-2017-08-17-at-20.22.35.jpeg

HABER: EBRU HAMAMCIOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.