Genç paraşütçü yere çakıldı!

Genç paraşütçü yere çakıldı!

Aydın’ın Efeler İlçesi Doğanköy Mahallesi'nde babasıyla birlikte yamaç paraşütü atlayışı yapan Nazif Kocaman (21) basınç nedeniyle çalılık alanda çakıldı.

Babasının haberdar etmesi üzerine aranmaya başlanan Kocaman’a uzun uğraşlar sonunda ulaşıldı. Hafif yaralanan Kocaman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, olay, Doğanköy Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Nazif Kocaman(21), paraşüt eğitmeni babası Ayhan Kocaman ile ayrı paraşütlerle atlayış yapmak için yüksek bir zirveye çıktı. Babasından önce atlayış yapan Kocaman, hava basıncı dengesini bozunca hızla yere düşmeye başladı. Paraşütü çalılara takılan Ankara Üniversitesi 1. Sınıf Çalışma Ekonomisi öğrencisi Nazif Kocaman, takıldığı yerden kurtularak bir süre sürüklenmeye başladı. Baba Ayhan Kocaman oğlunun düştüğünü görünce paraşütünü çıkarıp oğlunu telefonundan aradı. Oğlunu aradıktan sonra jandarmaya haber veren baba Kocaman, onlardan yardım istedi. Telefon sinyalinden yer tespiti yapan jandarma ekipleri 2 saatlik uğraşın ardından genci düştüğü yerde buldu. Jandarma, itfaiye, Umke ve Afad ekiplerinden destek istedi. Jandarma, ekipler gelene kadar genci sakinleştirmeye çalıştı. Kurtarma ekipleri, Nazif Kocaman'ı sedye ve halatlarla bulunduğu bölgeden zorlukla kurtardı. Genç paraşütçünün bacağından ve belinden hafif yaralandığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.