Gençlerin Hayata Katılmaları Sağlanacak

Gençlerin Hayata Katılmaları Sağlanacak

Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği tarafından hazırlanan ve kabul edilen ‘Gençlerin Günlük Hayatta Karar Verme Süreçlerine Dahiliyeti’ projesinin açılışı gerçekleştirildi.Petrol...

Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği tarafından hazırlanan ve kabul edilen ‘Gençlerin Günlük Hayatta Karar Verme Süreçlerine Dahiliyeti’ projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Petrol-İş Sendikası konferans salonunda gerçekleştirilen projenin açılışına Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, KOSGEB Müdürü Adnan Akyüz ve birçok sivil toplum kuruluşu ve kamu kuruluşu temsilcisi katıldı.

Açış konuşmasını yapan Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği Başkanı Birsen Günay projeden bahsederek, “Projemiz teknolojik uygulama çıktısına sahip olarak gençlerin teknolojiye ilgisini artırarak ülkenin teknolojik kalkınmasına katkı sağlayacağından ötürü bilimsel araştırma projesidir. Gençlerin sorunlarına, mevcut uygulamalardan farklı ve daha etkin çözümler sunarak interneti ve diğer teknolojik imkanları kullanarak farklı genç gruplarının kaynaşmasını, sosyal paylaşımlarını arttırmalarını amaçladığı için yenilikçi projedir. Genç gruba İngilizce ve Girişimcilik Eğitimleri verilerek yaşam koçluğu yapılması; potansiyellerinin gerçek hayatla buluşturulmasını amaçladığı için ve ayrıca ‘gençlerin beklentileri’ üzerine seminer sunmasından ötürü eğitim projesidir. Projemizin hedef kitlesini 14-29 yaş aralığında bulunan gençlerimiz oluşturmaktadır. 50 kişi uygulamamızı 2 ay süreyle deneyecektir. 25 kişilik grubumuz İngilizce eğitimine katılacak 25 kişi ise Girişimcilik eğitimine katılacaktır. Hedef grubumuzda önceliğimiz genç kızlarımıza ile ağımlı (tütün, alkol, uyuşturucu madde bağımlısı) gençler; iş bulamamış, ailesi işsiz ve haliyle gelir düzeyi düşük gençler; sanayi bölgelerinde çalışan gençler oluşturacaktır” dedi.

Açılışta konuşan KOSGEB Müdürü Adnan Akyüz, program kapsamında 70 saat girişimcilik eğitimleri verileceğini belirterek, “Bu eğitime katılanlara girişimcilik desteğinden faydalanabilecekler. Toplam 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz kredi desteği veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde destek programlarımızda revizyon oldu. Hazirandan sonraki süreçte bayanlara destek miktarı yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarıldı. Hükümetin yaptığımız politikalar sayesinde kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılıyor. Şuana kadar Adıyaman’da girişimcilik eğitimi kapsamında 210’un üzerinde işletmeyi destekledik. 2011 yılından bu yana 3 bin 500 civarında kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Yüzde 5 oranında kişi iş yeri açtı. Bunu arttırmamız lazım. Girişimcilik eğitimi sayısını arttırmamız lazım” dedi.

İKA Görevlisi İlker Doğan ise, İKA’nın yaptığı faaliyetlerden bahsederek, 2011 yılında bu yana Adıyaman Yatırım Destek Ofisi olarak 24 milyon TL’lik kaynak aktarıldığını vurguladı.

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu ise konuşmasında, son yıllarda gençlerin ve kadınların üretime kazandırılması ve sisteme dahil edilmesi noktasında önemli adımlar atıldığını belirterek, bu tür projelerle gençlerin daha etkin olacağını ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanacaklarını ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü seyit Ahmet Bağcı ise konuşmasında, “Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik faaliyetlerine, gençlerin yaşama daha aktif katılmaları için projeler açmaktadır. İlimizde bu projelerimizden çeşitli STK’larımız faydalanmaktadır. Tüm STK’ların haberdar olup faydalanması bizleri çok mutlu etmektedir. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.