Gençlerin uyuşturucu yuvası oldu

Gençlerin uyuşturucu yuvası oldu

Nazilli’de uyuşturucu madde kullanan kişilerin uğrak mekanı haline gelen ASKİ’ye bağlı su deposunda, her gün onlarca genç zehirleniyor.

Nazilli ilçesinde uyuşturucu kullanımı gün geçtikçe artıyor. Emniyet yetkilileri, zehir tacirlerine karşı savaş başlatmış olsa da ilçeye çeşitli noktalardan madde sokuluyor. Extacy, roj, metamfetamin, kubar esrar ve eroinin yaygın olarak kullanıldığı ilçede, bazı bakkallarda yasak olmasına rağmen bali satışları da gerçekleştiriliyor. İlçe halkının en muzdarip olduğu durum ise terk edilen atıl binalarda uyuşturucu kullanan kişilerin buraları mesken haline getirmesi. 

e47b117b-44cc-4b2c-8dbe-7ec37e80a6cd.jpg

Pınarbaşı Mahallesi’ nde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ kontrolünde ki su deposu, madde bağımlılarının uğrak yeri oldu. Çevrede yaşayan vatandaşlar ise bu duruma isyan etti.  Depo yakınlarında bahçe sahibi bir vatandaş, “ Yeter artık bu durum beni ve ailemi zor duruma sokuyor. Bahçeye çalışmaya bile giderken tedirgin oluyorum. Gençler burada göz göre göre zehirleniyor. Yetkililer burayı görmüyor mu ” diyerek sitem etti. 

Konuyla ilgili olarak ASKİ yetkililerinin, su deposunda önlem alması bekleniyor. 

3edadbe4-422b-45cc-8aa0-eb6d3c9bfea9.jpg

“İSİM SÖYLEMİYORSA TUTUKSUZ YARGILANMALIDIR”

Aylık mahalle toplantılarında, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, uyuşturucuya karşı ciddi mücadele gerçekleştirdiklerini söyledi. Vatandaşın ihbar mekanizmasını kullanması gerektiğini de kaydeden Kaymakam Küçük,  “ Uyuşturucuyla mücadelede halkla ortak hareket edilmelidir. Şüpheli gördüğünüz durumu emniyet güçlerimize bildirin. Benim kaymakam olarak fikrim, uyuşturucu madde satan bir kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildiğinde isim söylemiyorsa tutuklu yargılanmalıdır. Kanunlarda bir değişiklik yapılırsa uyuşturucuyla mücadele daha kararlı yürütülür. Böylece madde ticareti yapan kişilerin tespiti daha kolay ve caydırıcılığı güçlü olur. ”

kucuk-gecici-olarak-vali-yardimciligina-getir-5744416_o.jpg

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.