Gevaş Belediyesi’nden Fotoğraf Yarışması

Gevaş Belediyesi’nden Fotoğraf Yarışması

VAN (İHA) – Van’ın Gevaş Belediyesi tarafından “Gevaş’ta Doğa, Kültür ve Yaşam” konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenleniyor.Türkiye’nin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve doğal yapısı ile önemli...

VAN (İHA) – Van’ın Gevaş Belediyesi tarafından “Gevaş’ta Doğa, Kültür ve Yaşam” konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Türkiye’nin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve doğal yapısı ile önemli turizm merkezlerinden biri olan Gevaş’ta bir ilke daha imza atılarak belediye tarafından ilçede ilk kez fotoğraf yarışması düzenlenecek. Gevaş Belediyesi tarafından bu yıl ilki yapılacak olan 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlerin altınla ödüllendirileceğini dile getiren Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş’ta doğa, kültür ve yaşam konulu fotoğraf yarışmasının ilçe tanıtımına büyük katkı sunacağını belirtti. Başkan Hakan, “Bu yarışma ile Türkiye’nin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve doğal yapısı ile önemli turizm merkezlerinden biri olan Gevaş’ın fotoğraflarla en iyi şekilde anlatılacağını amaçlıyoruz. Muazzam doğal güzelliklerin içinde binlerce yıldır varlığını sürdüren kültürel miras, tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçıların gözüyle yeniden yorumlanacak. Van Gölü’nün masmavi sularının hayat verdiği bu eşsiz coğrafyada hayat bulmuş onlarca medeniyete ait kültürel değerler, insan ve doğa yaşamı yeniden anlam kazanacak. Bu yarışma ilçede bir ilk. Bu yarışma ile bölgenin en önemli turizm yerlerinden biri olan ilçemizde bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yarışmanın “Gevaş’ta Tarih”, “Gevaş’ta Doğa” ile “Gevaş’ta İnsan ve Yaşam” olmak üzere üç ayrı kategoriden yapılacağını belirten Başkan Hakan, “Yarışmaya başvuruların 15 Mayıs ile 15 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Ödül töreni ise daha sonra bildirilecektir. Detaylı bilgi www.gevas.bel.tr web sitemizde mevcuttur” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.