Gevaş MYO’da Hüzünlü Mezuniyet Töreni

Gevaş MYO’da Hüzünlü Mezuniyet Töreni

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) düzenlenen mezuniyet töreni, geçtiğimiz günlerde öğretim görevlisi Kutbettin Erdurur’un trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonuc...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) düzenlenen mezuniyet töreni, geçtiğimiz günlerde öğretim görevlisi Kutbettin Erdurur’un trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu hüzünlü geçti.

Gevaş MYO bahçesinde düzenlenen törene Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Teknokent A.Ş. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Gevaş Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ayas, Kutbettin Erdurur’un abisi Fettah Erdurur ve çok sayıda vatandaş katıldı ile öğrenci katıldı. Öğretim görevlisi Kutbettin Erdurur ve ebediyete intikal etmiş şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, toplumun gelecek nesillerin şekillenmesiyle daha iyiye ulaşacağını vurguladı. Battal, “Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş MYO’da yetişmiş elemanlar olarak mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızda kendinizi iyi tanımanız ve kendiniz için özgüven oluşturmanız gerekir. Kendinizi keşfetmelisiniz, kendinizi keşfettikten sonra çok başarılı çalışmalara imza atacaksınız. Şunu belirtmek isterim, mutlaka hepiniz devlet kapısını çalacaksınız. Devlet eskisi gibi her üniversite mezununa iş veremeyebilir. Bu anlamda sizin kabiliyetiniz ve kapasiteniz doğrultusunda ‘benim bir projem var’ diyorsanız, sizlere devlet ardına kadar kredi kapılarını açıyor. Biz Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak size destek vereceğiz. Hayatınızda başarılar dilerim. Çok sevdiğiniz, çok sevdiğimiz hocamızın abisi Fettah Erdurur’un bugün sizlerle olması beni mutlu etti. Allah’tan hocamıza rahmet diler, hocamızın abisi Fettah Erdurur’a da teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Fettah Erdurur ise, öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Erdurur, “Burada bir kez daha kardeşimin ne kadar sevildiğini gördüm. Okulun girişine asılmış posterde ‘seni asla unutmayacağız hocam’ diyen öğrenciler yanıma gelerek acımıza ortak oldular. Başta Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Sayın Peyami Battal ve Gevaş MYO hocaları ile öğrencileri sürekli yanımızdaydılar. Kardeşimin bu kadar seveninin olması beni onure etti. Bir öğrencinin babası yanıma gelerek ‘kızım bana sen ölseydin bu kadar üzülmezdim’ demesi her şeyi ifade ediyor. Cümleler boğazımda düğümleniyor konuşamıyorum. İnşallah hepiniz başarılı olup, hocalarınızın yolunda devam edersiniz” dedi.

Erdurur’un gözyaşları arasında konuşmasını tamamlamasının ardından okul birincilerine plaket verilip kep fırlatılmasıyla tören sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.