“Gezginin İzi Ve Hindistan’ın Gizi” Konulu Gösteri Ve Söyleşi Etkinliği

“Gezginin İzi Ve Hindistan’ın Gizi” Konulu Gösteri Ve Söyleşi Etkinliği

Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD) tarafından, “Gezginin İzi ve Hindistan’ın Gizi” konulu gösteri ve söyleşi etkinliği düzenlendi.Samsun Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) konferans salonunda düze...

Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği (SAMFAD) tarafından, “Gezginin İzi ve Hindistan’ın Gizi” konulu gösteri ve söyleşi etkinliği düzenlendi.

Samsun Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Hindistan ve İran gezileri ile ün yapan gezgin Zafer Bozkaya ile gezgin ve fotoğraf sanatçısı Mine Candar’ın Hindistan ve Maldivler gezilerinde çektikleri bir birinden ilginç fotoğraflar Hint müzikleri eşliğinde slayt olarak gösterildi.

Gösteri ve söyleşiye SAMFAD üyeleri büyük ilgi gösterdi. SAMFAD Başkanı Abdullah Sezgin, konuklara ve etkinliğe ilgi gösteren üyelere teşekkür etti. Gösteri sonrası Zafer Bozkaya ve Mine Candar’a katılımlarından dolayı teşekkür belgesi sundu.

Fotoğraf gösterisinin ardından karşılıklı soru ve cevap kısmına geçildi. Zafer Bozkaya ve Mine Candar Hindistan gezileri hakkında bilgiler verdi. Zafer Bozkaya, “Hindistan, dünyanın en güzel yerlerinden biri. Birçok kültürü ve dini aynı anda barındırıyor. Her dinin kutsal günleri Hindistan’da resmi tatil olarak kutlanıyor. Hindistan’a bir kez gelen tekrar tekrar gelmek istiyor” dedi.

Dünyanın birçok ülkesini gezdiğini söyleyen Mine Candar ise, “Avrupa’nın bütün ülkelerini gezdim ancak Hindistan’ın gizi beni büyüledi. Hindistan çok renkli, çok kültürlü egzotik bir ülke. Gezilerimde çektiğim fotoğrafları sergileyerek insanların Hindistan’ı daha iyi tanımasına yardımcı oluyorum” diye konuştu.

Etkinliğe geleneksel Hint kıyafetleri ile gelen Bozkaya ve Candar, büyük ilgi gördü. Davetliler bol bol fotoğraf çektirdi. Bozkaya, Hindistan ve İran gezi rehberi kitaplarını okurları için imzaladı. Gösteri sonrası Hint mutfağının tatlıları konuklara ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.