Gezici Diş Sağlığı Aracı Kırsalda Hizmet Veriyor

Gezici Diş Sağlığı Aracı Kırsalda Hizmet Veriyor

Çelikhan Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında tam donanımlı gezici diş sağlığı aracıyla köy okullarındaki çocuklara diş taraması v...

Çelikhan Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında tam donanımlı gezici diş sağlığı aracıyla köy okullarındaki çocuklara diş taraması ve diş sağlığı hizmeti veriliyor.

Gezici diş sağlığı aracı köy okullarındaki çocukların ağız ve diş sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Hazırlanan proje kapsamında hizmet vermeye başlayan araç, köy köy dolaşıyor.

AK Parti iktidarıyla birlikte her alanda olduğu gibi sağlık alanında çağ atladıklarını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, eskiden ilçelerde pratisyen hekim bile zor bulunurken, şimdilerde gezici sağlık aracında iki uzman hekimin kırsalda hizmet verdiğini söyledi.

Hakkın rızasını, halkın duasını almak için yola çıktıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini ifade etti.

Aydın, “Çelikhan Devlet Hastanemiz tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı destekli Projenin uygulamasını burada görmekten son derece mutlu oldum. Proje kapsamında oluşturulan tam donanımla araçta röntgen çekilebiliyor, diş çekimi ve tedaviler yapılabiliyor. Kısacası bir diş polikliniğinde verilen sağlık hizmetlerinin hemen hemen hepsi bu araçta hekimlerimiz tarafından verilmektedir. Muayene olan çocuklarımıza diş macunu, diş fırçası hediye edilmekte ve diş çekimi yaptıran öğrencilere cesaret diploması veriliyor. İki diş hekimimiz nezaretinde yürütülen sağlık hizmeti tüm kırsalımızdaki köylerimize, köy okullarımıza hizmet vermekte. İleri ki zamanlarda sadece çocuklarımıza değil, bütün vatandaşlarımıza hizmet verecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.