GGC, Bakan Şimşek’i Ağırladı

GGC, Bakan Şimşek’i Ağırladı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ağırladı. GGC’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Şimşek, Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin soru...

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ağırladı. GGC’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Şimşek, Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek GGC’yi ziyaret eti. Beraberinde milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve Milletvekili Adayı Fikret Murat Tural ile GGC’yi ziyaret eden Bakan Şimşek, hamaset siyaseti yapmayacaklarını ve Gaziantep’i kalkındırmaya yönelik çalışmalarla seçim yarışlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

GGC Başkanı İbrahim Ay, ziyaretten dolayı Maliye Bakanı Şimşek ve beraberindeki heyete teşekkür ederken, GGC olarak tüm partilere eşit mesafede durduklarının altını çizerek, 7 Haziran seçimlerinin kazanının Türkiye ve Gaziantep olması temennisinde bulundu. Ziyaretin sonunda GGC hizmet binasını inceleyen Bakan Şimek ve beraberindeki heyet, ferah çalışma ortamı ve GGC’ye yakışır bir hizmet binasında bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söylediler. Ziyarette GGC başkanı Ay, Gaziantep’e yaptığı hizmetlerinden dolayı Maliye Başkanı Şimşek’e bakır işlemeli bir şilt takdim etti.

“KAZANAN GAZİANTEP OLSUN”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gaziantep’ten milletvekili adayı olmasının Gaziantep için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan GGC Başkanı İbrahim Ay, konuşmasında; “Ülkemiz 7 Haziran‘da önemli bir seçim yaşayacak. Adaylarımız sahaya indiler ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm siyasi partilerimizi ve adaylarımızı tarafsız bir şekilde ağırlamaya devam ediyoruz. Bugün de sayın bakanımızın öncülüğünde Ak Parti heyetini cemiyetimizde konuk ediyoruz. Temennimiz bu seçim sürecinin Gaziantep’e yakışır bir şekilde gerçekleşmesidir. Biz şuna inanıyoruz ki; tüm adaylarımızın tek amacı ülkeye ve kentimize hizmet etmektir. Bu nedenle siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak paydamız ‘hizmet’ olmalıdır. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak olayın siyaset yönünden daha çok kentte yapılacak hizmetleri önemsiyor ve takip ediyoruz. Herkesin bildiği gibi sayın bakanımız Temmuz 2007 seçimlerinde Gaziantep Milletvekili olmuştu. Kurulan 60. hükümette ise Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı. Görev yaptığı süreçte Gaziantep’e önemli yatırımların gelmesine öncülük etmiştir. Sanayi ve Ticaret kenti olan Gaziantep’te siyasi görüşü ne olursa olsun ‘Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı’ seçilen bir ismin Gaziantep’ten Milletvekili adayı gösterilmesi şehrimiz için önemli bir fırsattır. Sayın bakanımız için Gaziantep’in üç ayrı öneminin olduğunu düşünüyorum. Birincisi; Sayın Bakanımız siyasete Gaziantep’ten başladı. İkincisi Gaziantep’in bölgede sanayi ve ticaretin lokomotifi olması. Üçüncüsü ise Gazianteplilerin eniştesi olması. Gaziantep basını olarak geçmişte olduğu gibi 7 Haziran seçimleri ertesinde de verilen tüm vaatlerin takipçisi olacağız. 7 Haziran seçimlerinin kentimiz, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını diler, bu vesileyle tüm adaylarımıza başarılar dilerim. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, kazanan Gaziantep olsun” ifadelerini kullandı.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN GGC TEŞEKKÜRÜ

GGC Başkanı Ay’ın kendisine ve beraberindeki heyete gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Maliye Başkanı Mehmet Şimşek ise, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“GGC Başkanımız İbrahim Ay’a ve basın mensuplarına, ziyaretimizde bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. 4 yıl aradan sonra Gaziantep’ten milletvekili adayı olmak benim için büyük bir mutluluk. Yeniden bu güzel ilimize hizmet fırsatı bulacağımızdan dolayı hem gururluyum hem de heyecanlıyım. Biz Gaziantep için ve Türkiye için büyük bir vizyona sahibiz. Bu seçim döneminde de hiçbir şekilde biz hamaset edebiyatı yapmayacağız. Prensip olarak diğer adayların söyledikleri üzerine yorum yapmayacağım. Biz pozitif bir gündemle buradayız. Biz Gaziantep için ne yapacağız? Öğretmen açığından, ulaşımda var olan sıkıntıları aşmaya kadar, sağlıktaki sorunlardan bölgenin sorunlarına kadar çözüm sunacağız ve üreteceğiz” dedi.

“GAZİANTEP’İN BAŞARAMAYACAĞI BİR ŞEY YOK”

Gaziantep’in dinamizmine ve heyecanına güvendiğini belirten Maliye Bakanı Şimşek, Gaziantep’i daha da kalkındırma adına bu dinamizmin çok önemli olduğu vurgusunda bulunarak, “Gaziantep gerçekten Türkiye ölçeğinde değil, daha geniş bir coğrafyada muazzam bir başarı hikayesine sahip. Bu başarı hikayesinin arka planında aslında ortak çalışma kültür vardır. Bugün, GGC başkanımızın ortaya koyduğu tavır da aynıdır. Şehrin idarecileri, STK’lar, kanaat önderleri birlikte çalışır ve uzlaşma kültürü oluşturulursa bu şehrin başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu kadar açık ve net. Türkiye, son 12 yılda küresel krize rağmen, Avrupa’daki borç krizine ve Ortadoğu’daki kaosa rağmen çok güçlü bir performans ortaya koydu. Ama Gaziantep Türkiye’den de daha üst düzey bir performans ortaya koydu. Hangi rakama bakarsanız bakın bunu gösteriyor. Dış ticaret hacmine bakıyorsunuz, Türkiye 4’e katlamışsa Gaziantep 10’a katlamış. İhracatta Türkiye 4 ise Gaziantep 10 kattan daha fazla artmış. Bu son dönemdeki bizim kontrolümüz dışındaki ciddi olumsuzluklara rağmen bunu sağlamışız. Ben Gaziantep’in insanına ve pozitif enerjisine inanıyorum. Çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Herkes bilir ki Gaziantep 10 yıl öncesine göre çok farklı bir noktada. Burada değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin var. Şehrin daha yaşanabilir kılınması ve yaşam kalitesinin artması anlamında çok güzel projeleri var. İnşallah başkanımız Fatma Şahin ile birlikte bunları hayata geçireceğiz. Ankara’nın gücüyle yerelin yenilikçi pozitif enerjisini ve deneyimini biz burada birleştireceğiz. İşin özü bu” diye konuştu.

“ŞEHRİN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUZ”

Ziyarette yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Ankara ve yerelin gücünü Gaziantep’te birleştireceklerini dile getiren Bakan Şimşek, “Şehirde bir trafik sorunu mu var? Bizim kafamızda bir uydu kent var. Maliye Bakanı olarak benim üstüme düşen büyükşehir belediye başkanımızın önünü açmaktır. Ben Batman’da milletvekili iken de Gaziantep ile ilgili gereken çalışmayı her zaman yaptım ve gereken desteği verdim. Çünkü buranın ekmeğini yedik. Bu nedenle şehrin sorunlarını da biliyoruz, ülkenin sorunlarını da biliyoruz. Bizim iddiamız, her şeyi çözdük ve her şey güllük gülistanlık oldu şeklinde değil. Bizim böyle bir iddiamız hiç olmadı. Ama bu sorunlarla çalışmak üzerinden ve çözüm üretmek noktasından bir çalışma yapıyoruz, gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

“SİYASİ İSTİKRARIMIZI REFORMLARLA DESTEKLİYORUZ”

Siyasi istikrarın reformlarla desteklenmesi durumunda ülke kalkınmasının daha ileri seviyelere taşınacağını belirten Bakan Şimşek, şöyle devam etti:

“Şimdi çok güçlü bir reform programı üstünde reform paketini hazırladık. Sorunları tespit ettik ve Türkiye ile Gaziantep’in rekabet gücünü artıracak teknoloji ağırlıklı bir çalışma yaptık. Ürün bazında bilgi ve teknoloji yoğun rekabet gücünü artıracağız. Gaziantep rekabet gücü açısından Türkiye’deki 7 şehirden biridir. Gaziantep zaten rekabet gücü açısından Türkiye için muazzam bir şanstır. Türkiye’yi daha ileri nasıl taşırız düşüncesiyle çalışma yapıyoruz. 2014’te şekillendirdiğimiz ve başbakanımızın kamuoyuyla paylaştığı bu reform paketi beni iyimser kılıyor. Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz. Elbette iş yapıyoruz, eleştirilecek yanımız da vardır. Ama Türkiye’yi Gaziantep’i değerlendirirken şu coğrafyadan bağımsız değerlendiremezsiniz. Diyelim ki Irak pazarında bir sıkıntı var. Bunun bize yansımaması mümkün mü? Avrupa’da bir kriz var, bu Türkiye’ye yansımaz mı? Çevredeki gelişmeler doğrudan ve dolaylı bize yansıyor. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye geleceğe güçlü ve iyimser bakıyor. Bu ülke bunu kanıtladı. Siyasi istikrar sağlandığı ve reformlarla desteklendiği zaman bu ülke başarılı oluyor. Hangi dönemi çıkarırsanız çıkarın bu böyledir. Siyasi istikrar ve beraberinde reform olunca Türkiye ayağa kalkmış. Biz, son 12 yıldan bu yana bunu gösterdik. Bunca olumsuzluğa rağmen Türkiye güçlü bir şekilde yolluna devam ediyor. Biz seçimde de yarışı bunun üzerinden yapacağız. Kötümserlikleri pompalayarak Türkiye’ye bir şey kazandıramayız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.