Giresun’da Anneler Günü Belediye Tarafından Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Giresun’da Anneler Günü Belediye Tarafından Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Giresun’da annele günü için Atatürk Meydanı’na kurulan Anneler Günü hatıra fotoğrafı standını yüzlerce anne ve aile ziyaret ederek fotoğraf çektirdi. Doğuştan engelli olan ve annesi Şükran Topar taraf...

Giresun’da annele günü için Atatürk Meydanı’na kurulan Anneler Günü hatıra fotoğrafı standını yüzlerce anne ve aile ziyaret ederek fotoğraf çektirdi. Doğuştan engelli olan ve annesi Şükran Topar tarafından sırtında okula götürülen 10 yaşındaki Ömer Lütfi Topar’a akülü araç hediye edildi. Anne Şükran Topar Giresun Belediyesi tarafından Yılın Annesi ilan edildi.

Giresun’da Anneler Günü kutlamaları sabah saatlerinde başladı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, eşi Müge Aksu ile Atatürk Meydanı’na gelerek. Giresun Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi doğuştan yürüme engelli Ömer Lütfi Topar’ı sırtında okula götürüp getiren Şükran Topar, Giresun’da yılın annesi ilan edildi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, engelli Ömer Lütfi Topar’a akülü araç hediye ederken, anne Şükran Topar’ın anneler gününü kutlayarak, “ İşte yılın annesi. Fedakar anne, eli öpülesi anne “ dedi. Anne Şükran Topar’a yılın annesi plaketi Belediye Başkanı Aksu’nun eşi Müge Aksu tarafından verildi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Anneler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, şu görüşlerini dile getirdi: “Başta, bir dünya lideri yetiştiren, Cumhuriyet’i bizlere armağan eden, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı getiren, tarihin akışını değiştiren, Büyük Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, fedakârlıkla, özveriyle, her türlü zorluğa göğüs geren tüm annelerin, engelli çocukları için kendi yaşantısını adeta feda eden annelerin gününü yürekten kutluyorum. Benim annem vefat etti. Keşke bugün benim annemde aramızda olabilseydi. Yaşamını yitiren başka annem olmak üzere tüm anneleri şükranla anıyorum. Aramızdan ayrılan büyük ozan Neşat Ertaş’ın bir sözü var. ’Kadınlar İnsandır, Biz İnsanoğluyuz’. Bu söz her şeyi daha güzel anlatıyor. Annelere saygılar sunuyorum“.

Giresun Belediyesi tarafından Anneler Günü nedeniyle annelere karanfil ve hediye paketi dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.