Girişimci Adaylarına Sertifika

Girişimci Adaylarına Sertifika

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından düzenlenen ’13. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde üçü engelli 30 yeni girişimci adayı daha sertifika aldı. İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin refah...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından düzenlenen ’13. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde üçü engelli 30 yeni girişimci adayı daha sertifika aldı. İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin refah seviyesinin artması için çok sayıda girişimciye ihtiyaç olduğunu belirtip, “Bıkmadan usanmadan, girişimci yetiştirmek için bu eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

6-16 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 70 saatlik girişimcilik eğitiminin tamamlanması üzerine İTSO konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ’ın da katıldığı törende konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Türkiye’nin müreffeh bir ülke olması için daha çok çalışmalı ve girişimci sayımızı arttırmalıyız. KOSGEB desteğiyle açtığımız kurslara gösterilen ilgi bizi gelecek için umutlandırıyor” dedi.

21 KİŞİ YENİ İŞ YERİ AÇTI

2010 yılkından beri yılda 3 kez Uygulamalı Girişimcilik Programı düzenlediklerini belirten Metin Anıl, bugüne kadar KOSGEB’le birlikte açtıkları 13 kursa 1459 kişinin başvurduğunu, 420 kişinin kabul edildiğini ve 411 kişinin de eğitimleri başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Başkan Anıl, “Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlardan 30’u iş planlarını Bursa KOSGEB’e sundular ve bunlardan 21’i iş yerlerini açtılar. Açılan iş yerlerinde 95 kişi istihdam edildi. Elbette gönlümüz daha fazlasını istiyor. Biz bıkmadan, usanmadan bu yolda devam edeceğiz” dedi.

Metin Anıl, Dünya Engelliler Haftası’nda 3 engellinin açılan kurstan başarıyla mezun olmasını da sevindirici bulduğunu vurgulayıp, engellilere toplumda fırsat tanınması ve pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, 13 kurs programı düzenleyen İnegöl’ün ilçeler bazında farkını ortaya koyduğunu söyledi. İTSO Başkanı Metin Anıl’ın bu konuda gösterdiği kararlılık ve iradenin gerçekten saygı duyulacak türden olduğunu vurgulayan Akdağ, kursiyerlere, “Böyle bir başkana sahip olduğunuz için gerçekten şanslısınız” diye konuştu.

Akdağ, kursu bitirenlere KOSGEB’in kredi desteği verdiğini hatırlatarak, “İTSO’nun açtığı kurslardan bize başvuranlara bugüne kadar yaklaşık 500 bin lira hibe ve yaklaşık 800 bin lira da kredi desteği verdik. Buna ek olarak verilen eğitimin çok önemli destek olarak görülmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.