Girişimciliğin Markası Nazilli Ticaret Odası

Girişimciliğin Markası Nazilli Ticaret Odası

Her yıl girişimcilik alanında yaptığı yeniliklerle öncülüğü kimseye bırakmayan Nazilli Ticaret Odası, farkındalık oluşturan projelerle yoluna devam ediyor.


Açtığı girişimcilik kurslarında farklılıklar yapan ve yapmaya devam eden Nazilli Ticaret Odası, girişimcilik kurslarına olan algıyı ve ilgiyi değiştirmeyi başarmış görünüyor. Kurslarına Aydın’ın çeşitli ilçelerinden talepler olduğu gibi Muğla’dan, Manisa’dan ve Denizli’den de oldukça fazla ilgi olduğunu belirten yetkililer, kurslardaki eğitimlerin ve eğitmenlerin bu durumda büyük katkısı olduğunu belirtiyor. Seçme aşamasından başlayan titiz süreci eğitimlerde ve eğitimlerden sonra da devam ettiren Nazilli Ticaret Odası, kurslardan sonra da girişimcilere destek sağlamaya devam ediyor.
Süreci Bir Bütün Olarak Değerlendiriyoruz
Girişimcilerin seçilmesinde hem yazılı form hem de sözlü mülakat ile olabildiğince ince eleyip sık dokuyan Nazilli Ticaret Odası, eğitimlerde Üniversite ile işbirliği yaparak eğitimlerin kalitesini de artırmış durumda. Konu hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu başkanı Nuri Arslan, “Girişimcilik eğitimlerine çok önem veriyoruz. Eğitmenlerimiz akademisyen ve alanında uzman kişiler. Bu sayede işletmesini açacak girişimcilerimize akademik danışmanlık hizmeti sunuyoruz ve yol haritaları hazırlıyoruz. Girişimcilik desteği uygulaması hakkında detaylıca bilgilendiriyoruz. Bu sene eğitim materyallerimizi kitapçık haline getirdik. Eğitim saatlerinin dolu dolu ve eğlenceli geçmesi için sürekli çalışmalar yapıyoruz.”
Çevre İl Ve İlçelerden Yoğun Talep Var
Çevre il ve ilçelerdeki yoğun talepleri hayret ve mutlulukla izlediğini ifade eden Arslan “Girişimcilik sürecinde marka oda olma yolunda ilerliyoruz. Çevre il ve ilçelerden kursumuza yoğun talepler var. Nedenini sorduğumuzda, eğitimlerimizin ve bilgilendirmelerimizin kalitesini duyduklarını ifade ediyorlar. Artık Aydın’ın uzak ilçelerinden gelen talepleri olağan karşılıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, Denizli’den, Muğla’dan, Manisa’dan kursiyerlerimiz var. Neden geliyorsunuz diye sorduğumuzda, eğitimlerimizin ve bilgilendirmelerimizin kalitesini referans göstermeleri bizleri çok mutlu ediyor. Daha önce bu eğitimi almış olup da kurslarımıza misafir olmak, eğitimlerden istifade etmek isteyenler oluyor. İmkânlar el verdiğince olumlu dönüş yapıyoruz.
Girişimcimizi İşine Odaklıyoruz
Kurslarda yoğunlukla iş planı hazırlanmasına yönelik eğitimler veriliyor. Kursiyerlerimiz kurslardan mezun olduktan sonra iş planları hazırlanmış oluyor. Hocalarımız kesinlikle ücretli danışmanlık yapmıyorlar. Bu durum, kursiyerlerin güvenini artırıyor. Videolarla desteklediğimiz pazarlama ve yönetim süreci eğitimleri gibi temel girişimcilik eğitimleri girişimcilerimizin ufkunu genişletiyor. Takıldıkları noktalarda öğrenci arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz proje ekibimiz ile ücretsiz hizmet sunarak iş planı ve komisyon sürecini çok hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Girişimcimiz sadece işine odaklanıyor. 2014 yılında proje ekibimizi kurduğumuz günden bu güne kadar ücretsiz danışmanlığını yaptığımız işletme sayısı 50’nin üzerinde. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Öğrencilerimiz de bu sayede girişimcilerle iç içe bir eğitim fırsatına kavuşmuş oluyorlar. Türkiyede açılan her 3 işletmeden 1’i maalesef kapanıyor. Bu sebeple işletmelerimizin “yaşayan işletme” olması için çok mücadele ediyoruz.
Üniversite Öğrencilerine ve Hükümlülere de Kurs Açacağız
Girişimciliğin yaygınlaşması için bu sene kurumlarla işbirliği yapmaya başladık. İlk işbirliğimizde Kuyucak Meslek Yüksek Okulu ile Bozdoğan MYO’dan öğrenci arkadaşlarımıza bir sınıf; Cezaevi Müdürlüğü ile de hükümlülere bir sınıf açacağız. Geçen sene kurslarımızı dönemsellikten çıkarmış ve sene içerisinde geniş bir zaman dilimine yaymıştık. Bu sene de aynı şekilde sene sonuna kadar etaplar halinde kurs açmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi. Aynı zamanda “girişimcilik” ile ilgili girişimcilik hocaları ile birlikte bilimsel bir yayın da hazırladıklarını sözlerine ekleyen Arslan, 2. Bilimsel yayını da sene içerisinde teslim etmeyi hedeflediklerinden bahsetti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.