Gönüllerin Gazisinden Onure edici jest

Gönüllerin Gazisinden Onure edici jest

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi’ne üye Kore Gazisi 64 yıl aradan sonra torunu ile birlikte Kore’ye gidiyor. Gazi’nin gidiş dönüş uçak biletleri gönüllerin gazisi tarafından Gazi Dede ve Torununa hediye edildi.

Her yıl Güney Kore hükümeti tarafından Türkiye’den 10 Gazinin 1 hafta boyunca ağırlandığı seyahate bu yıl Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş’ın girişimleri sayesinde Kuyucak nüfusuna kayıtlı Kore gazisi 1930 doğumlu Mustafa Lekesiz gidiyor. Güney Kore Devleti, Gazilerine ahde vefa borcunu ödeyebilmek için her yıl Türkiye’den Kore’de savaşmış gazilerini hiçbir masraf yaptırtmadan Güney Kore’de ağırlıyor. Savaştıkları yerleri tekrar görebilme fırsatı yakalayarak 1 hafta boyunca birinci dereceden yakını ile birlikte en iyi şekilde ağırlanacak olan gaziler 23 Temmuz ile 29 Temmuz tarihler arasında Güney Kore’de olacak. Gazilere bu fırsatı sağlayan Güney Kore yetkililerine teşekkür eden Nazilli Belediye Bakanı Haluk Alıcık, Güney Kore’nin özel davetlisi olarak Kore’ye gidecek olan Kore Gazisi Mustafa Lekesiz ile Torunu Aydın Lekesiz’in yol masraflarını üstlenerek üzerine düşen görevini yerine getirdi.

Uçak biletlerini teslim etmek üzere makamında ağırladığı Mustafa Lekesiz’e 9 Aralık 2014 yılında Nazilli’ye gelerek Kore gazilerini ve kendisini ziyaret eden Güney Kore Askeri Ateşesi Albay Hang için hazırlattığı hediyeleri de verdi. Başkan Alıcık Albay Hang’a daha önce sözünü verdiği Nazilli Spor Formasını da eklemeyi unutmadı.

Dernek Başkanı Hasan Karataş her sene Nazilli’den 1 gazi ve yakınını Güney Kore’ye davet üzerine gönderdiklerini ifade ederek “ derneğimizin faaliyetleri arasında olan bu görevi de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz darısı diğer gazilerimizin başına. Bizlere her zaman destek olan gönüllerimizin gazisi Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a da çok teşekkür ediyoruz. Kore yolcusu Gazimiz ve torununun uçak biletlerini alarak katkıda bulundu. Ayrıca Nazillimize özgü hediyeler hazırlatan başkanımız Gazimize teslim ettiği bu hediyeler ile onure  edici çok güzel bir jest yaptı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.