Gönüllü Öğrenciler 23 Nisan’da Okul Boyadı

Gönüllü Öğrenciler 23 Nisan’da Okul Boyadı

Aydın’da Kızılay öncülüğünde bir araya gelen gönüllü öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda engelliler okulunu boyadı.

Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) eğitim gören 54 gönüllü öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda farklı bir projeye imza attı. Herkesin tatil yaptığı günde fedakarlık yapan Kızılay personeli ve öğrenciler, esnafın desteğiyle temin edilen boya ve fırçalarla okulun duvar ve korkuluklarını rengarenk boyadı. Atatürk Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Kızılay Genel Hizmet Yönetici Erdal Akıl ve Okul Müdürü Ali Şahin ile gönüllü öğrenciler katıldı.

23 Nisan’da farklılık oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Kızılay Aydın Şube Başkanı Baki Sıtkı Pekmezci, gönüllü gençlerin de katılımıyla yapılan toplantılarda 7-8 proje içerisinden okul boyama fikrinin benimsendiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak boya ihtiyacı olan okulu tespit ettiklerini kaydeden Pekmezci, “Gönüllü öğrencilerimizle birlikte okul müdürümüzü ziyaret ederek okulun ihtiyaçlarını tespit ettik. Esnaflarımızdan boya ve fırçaları temin ettik. Üniversitemizde okuyan 54 gönüllü öğrencimiz, bu akşama kadar okulun boya işini tamamlayacaklar. Eksikler kalırsa başka bir gün gelip bunu tamamlayacağız. Amacımız sadece 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda değil, her gün içimizden gelerek ufak bir farkındalık oluşturabileceğimizi göstermekti. Bu farkındalıkla insanları mutlu ederek, toplumda bir iyilik ve güzellik ortaya çıkarabilirsek, bizim için en büyük bahtiyarlık bu olur. Ben projeye destek veren gönüllü öğrencilerimiz ve esnaflarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Bir okula yardım edebilmek için yola çıktıklarını ifade eden ADÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Murat Berkant Ekici de, “Böyle bir projesi olduğunu öğrenince Kızılay’a başvurduk. Beraber çok güzel bir hizmeti ortaya çıkardık. Kızılay’ın öcülüğünde okul ve malzemeler temin edilince, bize gelip buradaki işleri yapmak kaldı. Hayatımızda sadece siyah beyaz yok, rengarenk şeyler var. Özellikle gençlerin bu rengarenk şeylere ihtiyacı var” diye konuştu.

2015’İN TEMASI RENGARENK

Okulun önemli bir eksiğini giderdikleri için Kızılay Aydın Şubesi ve gönüllü öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Ali Şahin ise şöyle konuştu:

“Arkadaşlarımız okulumuza geldiklerinde bu yılki temamız olan ‘Eğitimin güler yüzü rengarenk’ sloganını paylaştık. Okulumuzun duvarları ve korkuluklarının bu tema doğrultusunda rengarenk olması için bize yardımcı oldular. Okulumuz adına Kızılay ve gönüllü öğrencilere teşekkür ediyorum. Günümüzde bu duyarlılığı gösterdikleri için de gençlerimizi kutluyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.