Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sayıları açıklandı

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sayıları açıklandı

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, görevde yükselme ve unvan değişikliği sayıları hakkında bilgi verdi.

Sağlık-Sen’in yoğun çalışmaları sonucu sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili kadro ve bu kadrolara yapılacak atama sayılarına ilişkin rakamların belli olduğunu açıklayan Baki Karaer, “Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun sendikamızı ziyaretinde gündeme gelen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı ile ilgili Bakan Müezzinoğlu çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Görevde yükselme sınavının 27 Haziran 2015’de, unvan değişikliği sınavının ise 28 Haziran 2015 tarihinde yapmayı planladıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu sınavların çalışanlara hayırlı olmasını diledi. Genel Başkanımız Metin Memiş’de görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için Bakan Müezzinoğlu’na tüm çalışanlar adına teşekkür etti.

Görevde Yükselme Sınavı ile 200 Şube Müdürü, 175 Şef, bin 250 VHKİ, bin 75 Memur ve 730 Şoför kadrosu için 3 bin 430 görevde yükselme sınavı yapılacak” dedi.

“KURUM İDARİ KURUL TALEPLERİMİZ HAYATA GEÇİYOR”

Görevde yükselme sınavı ile birlikte uzun bir aranın ardından 7 yıl sonra 2 bin 721 sağlık çalışanı için Unvan Değişikliği Sınavı yapılacağına işaret eden Baki Karaer, “KİK taleplerimiz arasında yer alan unvan değişikliği sınavının da tüm sağlık çalışanlarımız için hayırlı olmasını dileriz. Sendikamızın girişimleri sonucu il içerisindeki yer değişikliklerine de yeni düzenlemeler getirildi. Sağlık çalışanlarının il içerisinde yer değiştirmelerini düzenleyecek İl İçi Yer Değişikliği Yönergesi de yayınlanarak bu konudaki düzensizliğe son verilecek. Sağlık-Sen’in, Kurum İdari Kurul Talepleri’nden olan bu yönerge ile kurumların ve yöneticilerin insiyatifine bırakılmış olan il içi tayinlere de yeni bir düzenleme gelecek. Sağlık personeli dışında kalan ve ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ kapsamında olmayan çalışanlar için ise ayrıca bir yönerge çıkarılarak bu konudaki ihtiyaç da karşılanmış olacak. Hatırlanacağı gibi halihazırda bu sorun da kurumların inisiyatifine bırakılmış durumdaydı” diye konuştu. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in sonuç odaklı ve proaktif sendikacılık anlayışı ile tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için kazanımlarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.