Görme Engelli Vatandaşlar Dominoda Hünerlerini Sergiledi

Görme Engelli Vatandaşlar Dominoda Hünerlerini Sergiledi

Diyarbakır Altınokta Körler Derneği ve Ortadoğu Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (OSGİAD) işbirliği ile Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Okulu’nda eğitim alan öğrenciler için domino yarışması düzen...

Diyarbakır Altınokta Körler Derneği ve Ortadoğu Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (OSGİAD) işbirliği ile Ali İhsan Aslan Görme Engelliler Okulu’nda eğitim alan öğrenciler için domino yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışmaya Diyarbakır Zihinsel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Güler İnan, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Engelli öğrenciler arasında düzenlenen domino yarışmasına Hüseyin Akdeniz birinci, Ali Ağaçdelen ikinci ve Maşallah İzgi üçüncü oldu. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere hediyeler verildi. Kazananlara hediyelerini veren GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti. Bu işin tribüne oynamak olmadığını belirten Akbal, "Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim. Çok güzel olmuş. Bu iş tribüne oynamak değil, gönülden gelmesi lazım yapmak için. Gönüllerinden gelerek böyle güzel bir çalışma yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Kazanan arkadaşları da tebrik ediyorum" dedi.

Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş da hediyelerini alan öğrencileri tebrik etti. Etkinlikte kendilerine yardımcı olan Hakan Akbal’a plaket takdim eden Karakaş, engelli anneler başka olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Karakaş, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, engellerin bedende değil yürekte olduğu zaman daha büyük zararlar verdiğini söyledi. Karakaş, "Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Engel bedende ise şayet bir şekilde başa çıkılır tıpkı burada bu yarışmaya katılan arkadaşlar gibi. Lakin yürekteki engele çare bulunmaz. Yüreği engelsiz arkadaşlarımızın düzenlediği bu etkinlik için sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz. Engelsiz yarınlar için hep yanımızda oldular. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.