Gözleme satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor

Gözleme satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor

Efelerli kadınlar, gözleme yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. İçine konan doğal otlar sayesinde herkesin severek tükettiği gözleme, aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen kadınların geçim kaynağı oldu.

Efeler’e bağlı İmamköy Mahallesi’nde kadınlar bir kez daha çalışkanlıklarını ispatladı. İmamköy’de pek çok kadın kendi ocağında pişirdiği gözlemeleri satarak ekmeğini kazanmaya başladı. Her geçen gün zorlaşan hayat şartları bazılarının ekmeğini taştan çıkarmayı zorlarken, hamur yoğurup gözleme pişirme işi bir sanata dönüştü.

Özel günlere ve genellikle sipariş üzerine çalıştıklarını ifade eden gözleme ustası Nergül Sinan, “Gözleme yapıp satacağım hiç aklıma gelmezdi. Arkadaşlarımın gözlemeni çok beğeniyoruz sat bunu demesi üzerine özel günlere ve kahvaltılara gözleme hazırlamaya başladım. Evde boş oturmak yerine bana uğraş oldu. Aynı zaman da bütçemize de katkı sağladı. Mevsimine göre ıspanaklı, ısırganlı, sebzeli, peynirli ve semizotlu gözleme yapıyorum. Gözlemede kullandığım otları ve çökeleği kendim temin ediyorum. Bu yüzden gözlemeyi tadan vazgeçemiyor. Yeri ve imkanı olan bayanlar da benim gibi bu tür işleri yapıp aile bütçelerine katkı sağlayabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.