Gözümüz aydın!

Gözümüz aydın!

Yeni yılın gelmesiyle birlikte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarını yüzde 6,8 artırırken, sigara, alkol, otoyol geçişleri ve telefon vergilerine de zam yapıldı.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin iletim yatırım ihtiyacı ve enerji maliyetlerindeki artış sebebi ile fiyat ayarlaması yaparak elektriğe yüzde 6.8 oranında zam yaptı. Elektrik perakende fiyatlarındaki artışın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

SİGARA VE ALKOLE ZAM

Yeni yılla birlikte alkol ve sigara fiyatlarında da artışa gidildi. Sigara da paket başına 50 kuruş ile 1 lira arasında zamlar yapıldı. Yapılan zamların 4 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirilirken, bazı firmaların zam oranları henüz netlik kazanmadı.

OTOYOL GEÇİŞLERİ VE TELEFON VERGİLERİNE DE ZAM

Otoyol geçişlerinde uygulanan yüzde 20’lik indirimin kaldırılmasının yanında, geçişlere yüzde 16 oranında zam yapıldı. Böylece otoyollarda OGS ve HGS ile en kısa mesafede 1.8 TL olan geçiş ücreti zamlarla birlikte yaklaşık 2.5 TL’yi buldu. Cep telefonlarından ilk satışta alınan 120 liralık vergi ise 40 lira zam yapılarak 160 liraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.