Güler: “Ahilik Öğretmensiz Bir Halk Üniversitesidir”

Güler: “Ahilik Öğretmensiz Bir Halk Üniversitesidir”

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Ahiliğin öğretmensiz bir halk üniversitesi olduğunu söyledi.Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ahilik Haftası kutlam...

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Ahiliğin öğretmensiz bir halk üniversitesi olduğunu söyledi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ahilik Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak başladı. Törene; Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri katıldı. Çelenk sunma, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Samsun ESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, “Ahilik yaklaşık bin yıla yakın bir gelenektir. Esnaf ve sanatkar kesimi Ahilik kültürünün oluşturduğu, geliştirdiği ve bu güne kadar getirdiği sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ahilik öğretmensiz bir halk üniversitesidir. Ahilik resmi otoritenin baskısıyla değil tamamıyla halk gereksiniminin temini için halk tarafından kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Bugün faaliyetlerini sürdüren meslek odaları, birlik, federasyon ve konfederasyon Ahilik kültürünün bir devamıdır. Günümüz evrensel değerleri ile uyum gösteren Ahilik benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir” dedi.

Ahilik kültürünün oluşturduğu evrensel değerlerin tüm insanlığın ortak arayışını oluşturduğunu söyleyen Güler, “Bu kutlu mirasa sahip çıkmak ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaşayıp yaygınlaştırmak adına hazırladığımız 13 Mayıs Çarşamba günü Kurtuluş Yolu’nda gerçekleştirilecek olan kutlama programına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.