Gümüşhane’de ‘Güçlü Anneler, Güçlü Türkiye’ Yürüyüşü

Gümüşhane’de ‘Güçlü Anneler, Güçlü Türkiye’ Yürüyüşü

Gümüşhane’de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı organizasyonunda Anneler Günü nedeniyle ‘Güçlü Anneler, Güçlü Türkiye’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi.AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Be...

Gümüşhane’de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı organizasyonunda Anneler Günü nedeniyle ‘Güçlü Anneler, Güçlü Türkiye’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan ve partili kadınların katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Caddesinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başladı ve Cumhuriyet Caddesi güzergahında devam ederek Fatih Parkında sona erdi.

Kadınların, “Annelerimiz güçlü, yarınlarımız umutlu”, “Her Anne Güçlüdür”, Anneyi sevmek cenneti sevmektir” yazılı dövizleri taşıdığı yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, tüm annelerin Anneler gününü kutlayarak, “Her anne güçlüdür ve güçlü anneler güçlü Türkiye demektir. Biliyoruz ki ‘Herkes ister, anneler inanır ve çözer!” diye konuştu.

Etkinliğin Gümüşhane ile birlikte Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirildiğini dile getiren Orhan, “Bu etkinlikle annelerimize, kadınımıza ve kadirşinas insanımıza sesleniyor, annelerimize göstermiş oldukları gayretlerden ve fedakârlıktan dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Bugün buraya, hepimize örnek olan cefakâr, çalışkan, çok güçlü annelerimizin, duyarlı kadın sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin, teşkilatımızın azimli kadın üyelerinin ve halkımızın destekleriyle toplandık. Bizi duyun istiyoruz! Çünkü eğer duyarsanız şimdi söyleyeceklerimizi tıpkı bizler gibi yüreklerinizde hissedeceğinizden eminiz.” dedi.

AK Partililer olarak, 12 yıllık iktidarlarında hep kucaklayıcı olduklarını, kadınları hiçbir ayrım gözetmeden desteklediklerini dile getiren Orhan, şunları söyledi: “Annelerimize en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi bir eğitim, daha iyi bir sağlık hizmeti, daha güvenli bir ülke verebilmek gayesiyle durmadan çalıştık. Çünkü biliyorduk ki biz kadınlarımız için bunları yaptıkça bizi en çok onlar anlayacaklar, onlar destekleyecekler. Kurmak istediğimiz güçlü Türkiye hedefimizde bizimle mücadele edecekler. Nitekim bizi hiç yanıltmadılar; çıktığımız bu zorlu yolda bizi yalnız bırakmadılar.Daima arkamızda durarak gücümüze güç kattılar. Bu ülke daha güzel bir ülke olacaksa bu, kadınımızın en çok da annelerimizin gayretleri ve destekleriyle olacaktır. Bu inancımızda sabitiz.Bugün çok şükür ki Türkiye’miz bambaşka baharları yaşıyor. Bugün ülkemizin her köşesinden anne sağduyusu, anne şefkati ve anne yüreğinin sesi duyuluyor. Ülkemizin geçmişte yaşadığı acıları, sıkıntıları, hasretleri ve korkuları en çok hisseden ve yaşayan annelerimiz,bugün güçlerini yüreklerindeki merhametle birleştirip adeta inşa ettiğimiz güzel geleceğe iyilik ve umut taşıyor.”

Artık annelerin terör yüzünden evlatlarının ölüm acısını, üniversiteden ya da işyerinden kıyafeti yüzünden atılmasını, parasızlıktan eğitimsiz kalmasını, etnik kimliği yüzünden hor görülmesinin kederini ve engelli evladına daha iyi şartlar sağlayamamanın üzüntüsünü yaşamadığın ifade eden Orhan, “Çünkü çok şükür ki biz tüm annelerimizin derdiyle dertlenip hiçbir ayrım gözetmeden hepsine derman olmayı başardık. Hatta başka ülkelerin savaştan kaçmak zorunda kalan annelerine ve evlatlarına da kol kanat gerdik. Daha iyisi içinse çalışmayı sürdürüyoruz. Siz kadınlarımız, annelerimiz destek verdiğiniz sürece de başarılı olacağımıza inancımız tamdır. “Anneler Günü Yürüyüşü” sadece bugün değil aslında son 12 yıldır sessiz sedasız sürüyor. Bu yürüyüş; hangi etnik, dini ya da siyasi görüşten olursa olsun her evlada aynı merhametle bakanların, ülkemiz daha iyi olsun da her türlü kavgayı koşulsuz bitirelim diyen güçlü annelerin yürüyüşüdür. Bugün ülkemiz için daha güzel bir gelecek hayal ediyorsak bu en çok da annelerimize, kadınımıza olan güvenimiz sayesindedir. Anneler isterse birleşmeyecek yürek, anneler isterse bitmeyecek kavga, anneler isterse gerçekleşmeyen hayal kalmaz.Bize göre her anne güçlüdür. Çünkü annelik her türlü hesabın, kavganın, vicdansızlığın önünde en geçilmez, en sağlam zırhtır. Güçlü annelerimize yetiştirdiği güzel evlatlar için teşekkür ediyoruz. Hem analık hem babalık yapmak zorunda kalıp hala dimdik savaşan annelerimizi saygıyla selamlıyoruz. Kendine yetecek kadar bile olsa ekmeğini başka annelerle paylaşarak başka evlatları aç bırakmayan annelerimiz! Sizler bizim gururumuzsunuz. Buradan yaptığı fedakârlıkları anlatmakla bitiremeyeceğimiz bu ülkenin bilge anneleri hepinizi gösterdiğiniz dirayet için tebrik ediyoruz. AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları Teşkilatı olarak bize destek veren, vermeyen tüm annelerimize ve evlatlarına daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyor, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.