Günde 1 Saat Çalışarak İngilizce Öğrenmek Mümkün

Günde 1 Saat Çalışarak İngilizce Öğrenmek Mümkün

İngilizce eğitimini üç farklı seviyede verdiklerini belirten Ayten Keçeci, İngilizcenin diğer dillere oranla daha kolay olduğunu ve günde 1 saat çalışma ile 6 ayın sonunda herkesin İngilizce öğrenebileceğini ifade etti.

Yabancı dil öğrenme sistemlerinin algılarla ilgili olarak kişiden kişiye göre değiştiğini ve İngilizcenin diğer dillere göre gramer konusunda daha kolay olduğunu belirten Limasollu Naci Öğretim Yayınları Genel Koordinatörü Ayten Keçeci, “Dil öğrenmek kabiliyet gerektiren bir iştir ancak bu demek değildir ki kabiliyeti olmayan insanlar dil öğrenemez. Herkes yabancı dil öğrenebilir ama yabancı dil öğrenme sistemleri algılarla ilgili olarak kişiden kişiye göre değişebilir. İngilizce diğer dillere göre gramer konusunda kolay anlaşılabilen ve diğer dillere oranla daha basit bir dil. Birçok fiil çekiminin tek düze olduğu bir yapı var. Bu anlamda İngilizceyi öğrenmek diğer dilleri öğrenmekten daha kolaydır. Ama kişinin algılama sistemi ile bağlantılı olarak doğru yöntemi seçmesi gerekiyor. Daha sonra ise istikrarlı bir şekilde kendini disipline etmeli. Bu şekilde yaklaşanların yüzde 99’u başarılı oluyor” şeklinde konuştu.

ÜÇ FARKLI SEVİYEDE İNGİLİZCE EĞİTİM SETİ

Limasollu Naci Öğretim Yayınları’nda üç farklı seviyede İngilizce eğitim seti olduğunu söyleyen Ayten Keçeci, bu setlerle insanların İngilizce öğrenmelerini, geliştirmelerini ve ilerletmelerini sağlayıcı bir program uyguladıklarını ifade etti. İnternetin olduğu her yerde İngilizce öğretebildiklerini söyleyen Keçeci, “Günümüz teknolojisi ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde internet üzerinden ‘Online İngilizce’ ismini verdiğimiz ortamda, İngilizce öğrenebilmeyi sağlayan bir programımız var. Teknolojinin getirdiği kolaylıkları kullanarak canlı eğitim uygulaması yapıyoruz. İnternet üzerinden konuşma programlarından birini uygulayarak eğitmenizin öğrenciyle internet ortamında birebir eğitim vermesini ve bu şekilde hem pratik hem de gramer çalışması yapmasını sağlıyoruz” dedi. Öğrenciler için mobil uygulama müjdesi de veren Keçeci, sanal ortamda hizmet verecek yeni projeler geliştirdiklerini ve yakın gelecekte cep telefonlarından ulaşılabilir bir uygulama için hazırlık yaptıklarını söyledi.

“HERKESİN İNGİLİZCE ÖĞRENMESİ MÜMKÜN”

Konuşmayı seven ve taklit yeteneği olan insanların daha hızlı İngilizce öğreneceklerini belirten Keçeci, “Öncelikle İngilizcenin zor bir dil olmadığını kabul etmek gerekiyor. Konuşmayı seven ve taklit yeteneği olan insanların hızlıca İngilizce öğrendiklerini gözlemliyoruz. Ama böyle olması, bu özelliklere sahip olmayan insanların dil öğrenemeyecekleri anlamına gelmiyor. Doğru bir yöntem ve istikrarlı bir program uygulayarak herkesin İngilizce öğrenmesi mümkün” dedi.

GÜNDE 1 SAAT İNGİLİZCE

Eğitmenlerin tavsiyesi ile günlük en az 1 saatlik çalışma yapılması gerektiğini belirten Keçeci, “Çalışan veya öğrenci olan bir kişinin günlük ortalama ayırabileceği zaman dilimi 1 saat olarak hesaplanıyor. Elbette daha çok zaman ayrılması halinde süre kısalır ve sonuca daha hızlı gidilir. Bizim programlarımız, günde bir saat ayrılması ile yaklaşık olarak 6 aylık bir süre içerisinde tamamlanıyor” dedi.

“EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA VERİYORUZ”

Öğrencileri ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Keçeci, “Uzaktan eğitim yapılan bir kurs niteliği taşıdığı için her daim öğrencilerimizle iletişim halindeyiz. Basit bir Türkçe anlatımla, Türkçe dilbilgisinden destekli şekilde izahatlar yapıyoruz. Bu anlamda öğrencinin tıkanmasını ve ilerleyememesini engellemeye çalışıyoruz. Eğitim süresince kuruluşumuzdan destek alma ve eğitmenlere sorular sorup cevap verme imkanları bulunuyor. Bunun sonucunda tercih ederlerse uluslar arası geçerliliği olan bir sınava tabii tutulup kendilerini sertifikalandırıyoruz” dedi.

3 FARKLI EĞİTİM SETİ

1954 yılından itibaren Türkiye’de ilk yabancı dil eğitimine mektuplarla başlayan Limasollu Naci Öğretim Yayınları, İngilizce öğretme deneyimine üç farklı eğitim seti ile devam ediyor. 1990 yılı itibariyle sadece yayıncılık noktasında faaliyet gösteren Limasollu Naci Öğretim Yayınları, verdiği 3 kurluk programla öğrencileri basamak basamak ilerletiyor. İngilizce gramer yapısını sıfırdan ileri seviyeye kadar öğreten 1. programın ardından, ikinci kurda konuşmaya ağırlık veriliyor ve günlük hayatta kullanılan içerik ve telaffuz çalışmaları yer alıyor. Son programda ise en ileri seviye olan İş İngilizcesi ile iş ortamında ihtiyaç duyulacak her türlü yazışma, konuşma, e-mailleşme, teklik verme-alma ve bunun karşısındaki yazışmaların gerekliliği gibi bütün detaylar öğretiliyor. Her bir eğitim sürecini ortalama 6 aylık bir süreç olarak öngörülüyor. Ayrıca öğrenciler İngilizcenin yanı sıra Almanca, Rusça ve İspanyolca dillerinde de eğitim alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.