2024 asgari ücret zammı için kritik saat belli oldu

2024 asgari ücret zammı için kritik saat belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Söz konusu toplantının 16.30'da gerçekleştirileceği öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcileriyle Beştepe'de bir araya gelecek. 16.30'da gerçekleşecek toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili son gelişmeler aktaran CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Şimdiye kadar iki komisyon toplantısı gerçekleşmişti. Asgari ücret pazarlığında gözler 3. toplantıya çevrildiğinde önemli bir gelişme yaşandı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde pazarlık masasının taraflarını bir araya getirecek.

TOPLANTIDAN YENİ ASGARİ ÜCRET RAKAMI ÇIKACAK MI?

Saat 16.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işçi, işveren ve hükümet kesimini Beştepe’de toplaması bekleniyor. O toplantıdan yeni asgari ücret rakamı çıkacak mı? Beklentiler asgari ücretin belirlenmesi yönünde. Ancak şimdiye kadar iki toplantının yapıldığını yapılan iki toplantıda masaya rakamın gelmediğini hatırlatmakta fayda var.

Halihazırda asgari ücret 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor. Çeşitli TÜİK raporları masaya geldi. Bu raporlar ışığında yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Bugün saat 16.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile ayrıca masanın işçi ve işveren kesimi ile bir araya gelecek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde. Yeni asgari ücretin netleşmesi kuvvetli ihtimal olarak masada duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.