Baykar ve Aselsan'dan milyon dolarlık işbirliği

Baykar ve Aselsan'dan milyon dolarlık işbirliği

Türkiye'nin savunma sanayi alanında faaliyet yürüten iki şirketinden Baykar Teknoloji ve ASELSAN, yeni bir işbirliğine imza attı. İşte milyon dolarlık anlaşmanın ayrıntıları...

Son dönemde adını sıkça duyuran iki şirketten ASELSAN ve Baykar Teknoloji yeni bir iş birliğine imza attı. 

Gerek yurt içi gerek yurt dışı alışverişleriyle ülke adına önemli işler yapan iki şirket, 17,5 milyonluk bir anlaşmaya vardı. Peki söz konusu anlaşmanın detayları nedir?

ASELSAN, BAYKAR'DAN SİPARİŞ ALACAK

KAP' yapılan bildirime göre ASELSAN ile Baykar arasında Elektro Optik Sistem satışı için 17.5 milyon dolar (346 milyon 800 bin 285 TL) değerinde sözleşme imzalandığı açıklandı. Anlaşma kapsamında Elektro Optik Sistem CATS teslimatları 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ASELSAN tarafından BAYKAR Makina firmasından 17 milyon 550 bin ABD Doları tutarında Elektro Optik Sistem teslimatlarına yönelik bir sipariş alınmıştır. Sipariş kapsamında teslimatlar 2023-2024 yıllarında yapılacaktır.”

screenshot-2.png

Öte yandan Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Karabağ'ı işgalden kurtarmak için mücadele eden kardeş ülkemiz Azerbaycan'a destek verdiğimiz için Kanada ambargo uygulamıştı. Şimdi hem envanterimizde yer alan hem de ihraç ettiğimiz milli SİHA'larımızda, Aselsan'ın geliştirdiği milli elektro-optik sistemi CATS'leri kullanıyoruz. Milli kameramız CATS bugüne kadar 12 farklı ülkeye ihraç edildi. El ele verip her bir zorluğun üstesinden gelerek kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz” ifadelerini kullandı. (AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum