Beklenen özellik geldi! WhatsApp'ta artık tek tuşla...

Beklenen özellik geldi! WhatsApp'ta artık tek tuşla...

Whatsapp'a uzun zamandır beklenen o özellik sonunda uygulamaya geldi. Kullanıcıların çok işine yarayacak bu özellik ne? Kullanıcıların bu özellikten faydalanabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor?

Anlık mesajlaşma uygulamalarının en tepesinde bulunan WhatApp, bundan önce yayınladığı güncellemelerle dikkatleri sürekli üzerine çekti.Kullanıcıların epey işine yarayacak birçok güncelleme ve yenilik sunan WhatsApp'ın bu yüzden dünyada 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

Türkiye'de büyük kullanıcı kitlesine sahip olan Whatsapp, daha öncesinde kullanıcılarına kendi GIF’lerini oluşturmalarını da sağlayan bir güncelleme yayınlamıştı.Kullanıcılar bu sayede 6 saniye ve altında uzunluğa sahip videoları GIF animasyonalar şeklinde karşı tarafa gönderebiliyor. Bunu yapmak için film rulosundan bir tane video klip seçmeniz ve daha sonra da GIF düğmesine dokunarak bunun dönüştürülmesini tamamlamanız yeterli oluyor.Status (Durum) adı verilen WhatsApp özelliği ile de sohbetlerinizin veya aramalarınızın arasına yeni bir sekme ekleyip, seçtiğiniz kişilerle fotoğraf veya video paylaşabiliyorsunuz.Ancak bu uygulama şimdilik beta aşamasında olduğundan cihazın root'lu veya jailbreak'li olması gerekiyor.Bunun ardından tıpkı Snapchat'te olduğu gibi WhatsApp Durum'da da görseller üzerinde oynama yapabiliyor, yazı veya emojiler ekleyebiliyorsunuz. Videoları da kayıttan sonra süsleyebiliyor, değiştirebiliyorsunuz.

WhatsApp için geliştirilen görüntülü arama özelliği sayesinde de kullanıcılar sadece sesli arama değil görüntülü arama da yapabiliyor. Görüntülü konuşma alanındaki ise en büyük rakipleri Skype, FaceTime, Hangouts ve Facebook Messenger için en büyük tehdit olarak görülüyor.WhatsApp’a gelecek yeni güncelleme ile yanlış kişilere gönderilen mesajlar, hatalı yazılanlar veya "keşke bunu yazmasaydım" dedikleriniz tek tıkla silinebilecek.WhatsApp'a uzun süredir beklenen bu özellikle kullanıcılar istedikleri iletileri iptal edebilecek. Bunu yapmak ise oldukça basit.Gönderdiğiniz mesaja tıkladıktan sonra açılan menü sekmesinden "İptal et" (Revoke) diyerek iletinizin karşı tarafa ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz. iOS 2.17.1.869 kodlu beta sürümünde ortaya çıkan yeniliğin resmi olarak kullanıcılara ne zaman dağıtılacağı ise bilinmiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.