CHP’ye silahlı saldırı düzenleyen şahıs yakalandı

CHP’ye silahlı saldırı düzenleyen şahıs yakalandı

CHP Genel Merkezi'ne ateş açan kişinin yakalandığı açıklandı.

Geçtiğimiz akşam CHP Genel Merkezine ateş açan kişinin yakalandığı belirtildi. Saldırganın ismi Hacı Ali Hamurcu olarak açıklandı. Hamurcu’nun ismi tanıdık çıktı. Eski bir Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanı olan Hamurcu, Kayseri’deki yolsuzluk iddiaları ile ilgili kitap yazmış ve TBMM’de basın toplantısı düzenlemişti.

YOLSUZLUK KİTABININ YAZARI ÇIKTI!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2010′da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili  iddialarda bulunmuş, “Kayseri’de vilayet-yargı-belediye arasında  yolsuzluk üçgeni olduğu”nu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları da  bir dolandırıcılık suçundan o sırada cezaevinde bulunan eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanı Hacı Ali  Hamurcu’ya dayandırmıştı.  Dönemin CHP Milletvekilleri de 10 Ocak 2013′te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra  tahliye olan Hacı Ali Hamurcu isimli şahısla basın toplantısı düzenleyerek,  Hamurcu’nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtmiş, basın  toplantısından bir süre sonra ANKA Yayıncılık, “Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan  Üçgeni” adlı kitabı yayımlamıştı.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada; yapılan incelemelerde, olayda kullanılan aracın Hacı Ali  Hamurcu tarafından 2 günlüğüne kiralandığının belirlendiğini ve Hamurcu’nun  gözaltına alındığını bildirildi.

26 Ekim 2015 günü saat 19.16  civarında gerçekleşen olayın ardından, teknik çalışma ve incelemeler yapıldığı  belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“İncelemelerde, olayda kullanılan aracın kiralık araç olduğu ve Hacı  Ali Hamurcu isimli şahıs tarafından 26 Ekim 2015 tarihinde 2 günlüğüne  kiralandığı, 27 Ekim 2015 tarihinde ise aracın terk edildiği tespit edilmiş olup,  aracı kiralayan Hacı Ali Hamurcu gözaltına alınmıştır.

Hacı Ali Hamurcu, aracı kendisinin kiralayarak CHP Genel Merkezi önüne  geldiğini ve kuru sıkı silahla ateş ettiğini itiraf etmiştir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.