Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği süreciyle ilgili olarak, ''Teröre kucak açanlara destek veremeyiz. Terörle arasına mesafe koyamayan bir devlet NATO'ya nasıl katkı yapabilir?'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden kendi görev alanı dışında farklı hadiselerle anılan kurumlarımız, bugün artık vatanımıza yaptıkları müstesna katkılarla gündeme geliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid Zirvesi'nde imzalanan üçlü muhtırada, Türkiye'ye verilen sözlere riayet edilmesini beklediklerini belirterek, "Türkiye'nin son 71 yılda NATO ittifakına yaptığı katkıları, çok az müttefik yapmıştır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir? Terör örgütleriyle arasına mesafe koymayan bir devlet, NATO'ya nasıl katkı yapabilir?" açıklamasında bulundu. (AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum