Erdoğan açıklamıştı! 50 binden fazla muhtar asgari ücreti bekliyor

Erdoğan açıklamıştı! 50 binden fazla muhtar asgari ücreti bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesini çıkardıklarını söyledi ancak, muhtarlar henüz asgari ücretle tanışamadı. 50 binin üzerindeki muhtarın meraklı bekleyişi sürüyor.

Muhtarlar için beklenen 2022 muhtar maaşı rakamını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. 19 Ocak 2022 Çarşamba günü açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bilindiği gibi biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liraydı. Bu yılbaşı 3200 lira tutarına çıkarmıştık. Muhtarlar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonucu muhtar maaşlarını 4250 lira seviyesine çıkardık.” ifadelerini kullanmıştı. 

50 binin üzerindeki mahalle ve köy muhtarı, bu açıklamaların ardından büyük sevinç yaşamıştı.

Muhtarlar henüz asgari ücret almadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Resmi Gazete’de yayımlanmayan ve meclis gündemine girmeyen muhtar maaşı, muhtarların sevincini kursağında bıraktı.

Şubat ayında zamlı tarifeyi hesaplarında göremeyen muhtarların, asgari ücret bekleyişi sürüyor.

Külliye’de yeni bir açıklama gelir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilk kez kadın muhtarları Külliye’de ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtar maaşlarına ilişkin yeni bir açıklamada bulunup bulunmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.