İşte son Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları: O ismin oy oranı dikkat çekti!

İşte son Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları: O ismin oy oranı dikkat çekti!

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçlarını paylaştı. 26 ilde yapılan anket çalışmasında, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oy oranlarında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 25 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılan ankette Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ilk turda ve ikinci turda aldıkları oy oranları dikkat çekti. Muharrem İnce'nin seçimin sonucunu belirleyen aday olması ise gözlerden kaçmadı.

Türkiye seçimlere doğru giderken araştırma şirketleri de anketlere hız verdi. ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, son anketini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptı. Toplamda 26 ilde 2 bin 147 kişiyle yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Nisan ayı Cumhurbaşkanlığı anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46.8, Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 42.2, Muharrem İnce'nin oy oranı yüzde 8.4 ve Ata İttifakının adayı Sinan Oğan'ın oy oranı ise yüzde 2.6 çıktı.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA

Araştırmada katılımcılara, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa ve ikinci turda yalnız Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu olursa, siz oyunuzu hangi adaya verirdiniz?" sorusu da yöneltildi. Kararsızlar, oy vermeyeceğim ve cevap yok yanıtları oransal olarak dağıtıldığında; Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51.4, Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 48.6, olarak ortaya çıktı. (Havadis Haber)

whatsapp-image-2023-04-06-at-16-37-59-001.jpegwhatsapp-image-2023-04-06-at-16-37-58-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum