Milyonları ilgilendiriyor! Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı...

Milyonları ilgilendiriyor! Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı...

Milyonlarca çalışan ve işvereni ilgilendiren mesai saatleriyle ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Mesai saatlerinde bir değişim olup olmayacağı merak konusu. Bakan Işıkhan, "Çalışma süreleri, ücretler, işçilerin refahı, gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahip" ifadelerini kullandı.

Çalışma saatlerinin 45 günden 40 güne düşürüleceği iddiaları uzun süredir tartışılıyor. Çalışma saatleri düşecek mi sorusunun yanıtı milyonlarca işçi ve işveren tarafından araştırılıyor. 

alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatleri ve ücretleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Sabah gazetesi yapılacak düzenleme ile bütün çalışanların ilgili çalışma saatlerinin 35-40 saate indirilmesinin öngörüldüğünü yazmıştı.

Milyonları ilgilendiriyor: Mesai saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama - Sayfa 5

Bakan Işıkhan konuyla ilgili yeni açıklamasında, "Bakanlık olarak bir taraftan ülkemizin büyümesine ve istihdamının artmasına katkı sağlarken diğer yandan da çalışanlarımızın refahını arttıracak ve güvenliğini koruyacak tedbirleri hassasiyetle uygulamaktayız" dedi.

"Bu bağlamda Çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, kadın, çocuk ve gençlerin çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir" ifadelerini kullanan Bakan Işıkhan şunları kaydetti:

"Çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin tüm mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair, araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetleri bakanlığımızın iş müfettişleri tarafından yerine getirilmektedir."

Bakan Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına ilişkin tartışmalarla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" demişti.

Türkiye'de mesai saatleri yasal olarak kaç?

Türkiye'de ise 1936 tarihli İş Yasası ile çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat olarak belirlenmiştir. 2003 tarihli, hala yürürlükte olan İş Yasası'na göre de Türkiye'de haftalık çalışma süresi 45 saattir. Bu yasaya göre bir yılda bir işçiye en fazla 270 saat fazla çalışma yaptırılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.