Rus uçağı Karadeniz'e düştü! İlk açıklama geldi

Rus uçağı Karadeniz'e düştü! İlk açıklama geldi

Dünyanın gündemine düşen son dakika haberi... Rusya'da 92 kişiyi taşıyan askeri uçak Karadeniz'e düştü.

Arama kurtarma ekiplerinin kaza yerine ulaştığı belirtiliyor. Ancak Rus basınına konuşan yetkililer, mürettebat ya da yolculardan kurtulan kimse olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü kazanın ardından ilk cesedin Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulunduğunu açıkladı.Rusya'nın Soçi kentinden Suriye'nin Lazkiye şehrine giden Uçağın enkazına ulaşıldı. Rus uçağının teknik arıza ya da pilotaj hatasından düşmüş olabileceği belirtiliyor.

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154  tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştüğü bildirildi. İlk açıklamalarda uçaktaki kişi sayısı 91 olarak belirtilmişti, ancak son gelen bilgilerle uçakta 84 yolcu 8 de mürettebat olmak üzere 92 kişinin bulunduğu açıklandı.

Tass ajansı, Soçi şehri güvenlik birimlerinden bir kaynağa  dayandırdığı haberinde, uçağın Karadeniz üzerinde düştüğünü duyurdu. Haberde  kıyıdan 6 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandığı belirtildi.

ENKAZA ULAŞILDI 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ  izlerine, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini  açıkladı. Uçağın  plotaj hatası ve teknik arızadan düşmüş olabileceği dile getiriliyor. Uçağın parçalarının bulunduğu Soçi'nin Karadeniz kıyısında yolcuların özel eşyalarına da ulaşıldığı bildirildi.

 

Bakanlık, 91 kişinin bulunduğu uçağı arama çalışmalarına başlandığını  duyurdu. Rus basınında yer alan haberlere göre, uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu  Korosu ve gazeteciler bulunuyor.

SURİYE'DE KONSER VERMEYE GİDİYORLARDI

Rusya Savunma Bakanlığı uçakta bulunan Kızıl Ordu Korosu'nun Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan Hmeymim Üssü'nde konser vermeye gittiğini açıkladı.Uçağın yerel saatle 05:20’de havalandığı ve kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

Krasnodar ve çevre bölgelerde konuşlu arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalara başladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.