Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'yi açıkladı

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'yi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu. EYT'de yaş sınırı ne oldu? EYT ne zaman çıkacak? Süreç nasıl işleyecek. İşte detaylar...

(RECEP BULUTCU) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bu akşam yaptığı açıklamada EYT düzenlemesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren EYT ile ilgili düzenlemeye ilişkin Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yıl bitmeden konuyu gündemlerinden çıkaracaklarını bildirmişti.

Kabine toplantısı sonrası EYT ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemekte zorlanmaması için KGF adında bir kredi paketi hazırladık." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.