Temmuz ve Ağustos aylarında...

Temmuz ve Ağustos aylarında...

Haziran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

Bu yılın mevsim sıcaklık tahminlerine ilişkin AA muhabirine bilgi  veren Bakan Eroğlu, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında  seyrettiğini, nisan, mayıs aylarının özellikle soğuk geçtiğini belirtti.

Sıcaklıkların 20 Haziran'dan itibaren artmaya başlayacağını belirten  Eroğlu, "Bu yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının iç  kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise  mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu, ayrıca yine bu aylarda yağışların, kuzey kesimler ile  güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde ise  mevsim normalleri civarında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Bu hafta gök gürültülü sağanak bekleniyor

Hava sıcaklığı bugün batı kesimlerde, yarın ve pazar günü ise iç ve  doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.
Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve  Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak  görülmesi tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun  kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak,  Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey  kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yarın sağanak ve yer yer gök  gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde ise yerel  olarak kuvvetli yağışın olması tahmin ediliyor.

Marmara'nın batısı, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz ile  Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Ardahan ve Kars çevrelerinde  pazar günü sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görülmesi bekleniyor.

Tahminlere göre, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı  Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile  Sinop çevrelerinde pazartesi günü sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak  görülecek.

Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, salı günü Ege, Batı Akdeniz,  İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bilecik, Bursa, Balıkesir ve  Ordu çevrelerinde, çarşamba günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve  batısı ile Ordu ve Tokat çevrelerinde ve perşembe günü ise Doğu Karadeniz, Doğu  Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas, Tokat, Ordu ve Samsun çevrelerinde etkili olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.