Yurt dışına çıkacaklara kötü haber! Pasaport ve vize ücretlerine büyük zam

Yurt dışına çıkacaklara kötü haber! Pasaport ve vize ücretlerine büyük zam

Pasaport ve vize harçlarına zam geldi. Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, pasaport ve vize ücretlerinin de dahil olduğu 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarında yüzde 50 artış yaşandı.

Pasaport ve vize ücretleri değişti. Artık yüzde 50 fazla ödeme yapılacak. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişikliğe göre, Pasaport ve vize harçlarının da dahil olduğu 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarında artış yapıldı.

TÜM YURT DIŞI İŞLEMLERDE ARTIŞ OLDU

Yurt dışına gideceklerin yaptığı işlemlerden Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik gibi kalemlerde zam uygulanacak.

PASAPORT VE VİZE HARÇLARI YÜZDE 50 ARTTI

Cumhurbaşkanı kararına göre, Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Karara göre trafik harçları kapsamında bulunan 'Sürücü belgesi harçları' yapılan artıştan hariç tutulurken, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi.

10 YILLIK PASAPORT 5 BİN 444 LİRA OLDU

Gelen zamlarla birlikte 6 aylık pasaportun harcı 689 liradan 1034 liraya yükseldi. 3 yılın üzerindeki pasaportun harç bedeli ise 3.295 liradan 4.943 liraya çıktı.

Kararda defter bedellerinin artırılmasına yönelik bir bilgi yer almadı. Defter bedelinin 501 lira olarak kalması durumunda 3 yılın üzerindeki pasaportun toplam maliyeti 5.444 liraya ulaştı.

İşte son harç zammı sonrası oluşan pasaport bedelleri:

jgfgkjfdlkdj.webp

(TGRT Haber)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.