Güney Kore’de MERS Nedeniyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 5’e Yükseldi

Güney Kore’de MERS Nedeniyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 5’e Yükseldi

Güney Kore’de MERS salgını nedeniyle 1 kişinin daha yaşamını yitirmesinin ardından MERS nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği kaydedildi.Suudi Arabistan’da çok sayıda kişinin hayat...

Güney Kore’de MERS salgını nedeniyle 1 kişinin daha yaşamını yitirmesinin ardından MERS nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği kaydedildi.

Suudi Arabistan’da çok sayıda kişinin hayatına kaybetmesine neden olan bulaşıcı solunum yolu hastalığı olan MERS (Middle East Respiratory Syndrome) nedeniyle 1 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Güney Koreli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, MERS nedeniyle Seul Hastanesi’nde bulunan 75 yaşındaki bir kişinin daha hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde virüs nedeniyle beşinci ölümün gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, 14 MERS vakasının daha görüldüğü ve bu vakaların 10’unun aynı hastanede olduğu bildirilerek, hasta sayısının 64’e yükseldiği ve bin 600 kişinin karantina altına alındığı bildirildi.

Geçtiğimiz haftalarda ülkede yaşayan 58 yaşındaki bir kadının akut solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği ve yapılan testler sonucunda MERS virüsünün pozitif çıktığı açıklanmıştı. Öte yandan, daha önce yapılan test sonuçlarına göre virüse sahip olduğu doğrulanan 71 yaşındaki bir hastanın da Salı günü, yapılan testler sonucu MERS olduğu tespit edilen 82 yaşındaki bir kişinin Çarşamba günü hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Cuma günü de 76 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde MERS nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldiği bildirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.