Güney Kore’de MERS’ten Ölenlerin Sayısı 10’a Yükseldi

Güney Kore’de MERS’ten Ölenlerin Sayısı 10’a Yükseldi

Güney Kore’de Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ülke genelinde ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.Güney Kore’de Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü...

Güney Kore’de Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ülke genelinde ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Güney Kore’de Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Güney Kore Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, virüs nedeniyle 65 yaşındaki bir kişinin daha bugün yaşamını yitirmesi sonucu ülke genelinde salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a yükseldiği kaydedildi. Hayatını kaybeden hastanın akciğer kanseri olduğu belirtilen açıklamada, daha önce virüse yakalandığı tespit edilen hastalarla aynı hastanede tedavi gördüğü sırada virüse yakalanmış olabileceği bildirildi. Öte yandan, hamile bir kadının da aralarında bulunduğu 14 MERS vakasının daha tespit edildiği kaydedildi.

Güney Kore’de iktidar partisi olan Saenuri Partisi’nin lideri Kim Moo-sung tarafından yapılan açıklamada, MERS ile ilgili aşırı korkuların ve psikolojik uzaklaşmanın geride bırakılarak ve rutin hayata dönülmeye çalışılması gerektiği bildirilerek, ancak bu şekilde ekonomideki olumsuz etkinin en az indirilebileceği açıklandı. Ülke genelinde MERS vakalarının artması sonucu virüsün yayılabileceği endişe ile yaklaşık 2 bin 500 okulun kapatıldığı kaydedilirken, geçtiğimiz ay 54 binden fazla kişinin seyahatlerini iptal ettirdiği bildirildi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye 14-18 Haziran tarihlerinde ABD’ye gerçekleştireceği seyahatini de iptal ettiği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından dün yapılan açıklamada ise, virüsün iletişim yoluyla bulaşmadığının tespit edilmesinin ardından okulların yeniden açılması tavsiye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.