Günün en anlamlı karesi

Günün en anlamlı karesi

Malatya'da, Kurban Bayramı arefesinde şehit Özel Harekat Polisi oğlunun mezarını ziyaret eden anne, evladının nişanda giydiği takım elbisesini de yanında getirdi. Manzara yürek sızlattı.

 

 

Malatya'da, Kurban Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar ziyaret edildi. Şehir mezarlığına sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti.

NİŞAN TAKIMINI DA YANINDA GETİRDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 19 Mart'ta PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın'ın annesi Şengül, oğlunun nişanda giydiği takım elbisesini de yanında getiredi. Mezarın yanına yatarak gözyaşı döken ve dua okuyan anne Günaydın,"Oğuz'um sen bana küstün mü? Kurban olayım ben sana"sözleriyle ağıt yaktı.

 


"BEN SENİ EVLENDİRECEKTİM" DİYE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit oğlunun nişanında giydiği takım elbiseyi koklayıp, öpen anne Günaydın, "Ben seni evlendirecektim Oğuz" diyerek gözyaşı döktü.


Şengül Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu yanlarında olmadan bir bayramı daha geçirdiklerini belirterek, "Ben ne yapayım? Ne gücüm kaldı, ne nefesim kaldı, her şeyimi aldı gitti. Nişanlısı da gelmedi. Demek Oğuz gelmeyecek, o da gelmedi. Bu takım elbiseyi 3 gün giydi. Oğuz kurban olayım hayaline, muradına. O beni üzmedi, ben de onu üzmüyorum." dedi.


"ŞEHİT DÜŞMEDEN BİRKAÇ GÜN ÖNCE 'DÖN' DEDİM"

Şehidin babası Ali Günaydın ise oğullarının yokluğuna alışamadıklarını anlatarak, "Oğlumu şehit düşmeden birkaç gün önce arayarak, 'Oğlum görevi bırak gel' dedim. 'Baba ben bu mesleği para için yapmıyorum. Ben bu elbise için bu bayrak için yapıyorum' dedi." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT YAKINLARI, EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİNE AKIN ETTİ

Kurban Bayramı arifesinde şehit yakınları Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette anneler şehit çocuklarının mezarında bayram temizliği yaptı.

Şehit aileleri Kurban Bayramı arifesinde vatan nöbetinde şehit olan çocuklarının Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarlarını ziyaret etti. Aileler mezar başında önce bayram temizliği yaptı ardından Kur'an okuyarak dua etti. Duygu dolu anların yaşandığı şehitlik ziyaretinde anneler gözyaşlarına hakim olamadı.

"BURASI DA BİZİM EVİMİZ GİBİ"

Aradan yıllar geçse de acıların taze kaldığını söyleyen şehit yakınları, "Burası da bizim evimiz gibi gelmesek mutlu olamıyoruz. Bizim için hiçbir bayramın tadı tuzu kalmadı. Tek teselli noktamız burası. Elimizden geldikçe buraya geliyoruz çocuklarımızı ziyaret ediyoruz. Her bayramda gözlerimiz çocuklarımızın gelişini bekliyor ama gelmiyorlar biz kalkıp onlara geliyoruz" diye konuştu.

SİVAS'TA DA ŞEHİTLİK ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Sivas'ta Kurban Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. En çok ziyaret edilen yer ise şehitlik oldu.

Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bayram arifesi nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.Sabah saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, burada Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyerek su döken yakınları, bayramı buruk yaşadıklarını söyledi.


Geçen 16 Nisan'da Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in dayısı Aydın Koç, "Bu bayram bizim için iyi geçmedi. Önce 15 Temmuz olayı ardından gelen şehitler oldu. Biz kendi şehidimize ağlamıyoruz ama içimiz yanıyor. İslam alemininin başı sağolsun. Türkiye'nin başı sağolsun. Yapacak bir şey yok. Bu vatan için şehit oldular. O bizim gurur kaynağımız. Bu milleti, bu devleti bölemeyecekler" dedi.

Kabir ziyaretine gelenler daha sonra kabristanlığın içinde bulunan Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti. Şehitlerin kişisel eşya ve fotoğraflarının sergilendiği müzeyi gezenler, burada duygu dolu anlar yaşadı. Yakınlarının kabrini ziyarete gelenler de şehitliği ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

KAYNAK : HABERLER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.