Güroymak’ta Engelliler Haftası Kutlandı

Güroymak’ta Engelliler Haftası Kutlandı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, Güroymak Engelliler Derneği ile Norşin Özel Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile Engelliler Haftası kutlandı.Güroymak Kaymakamlığı’nın konferans salonunda gerçekleşen Eng...

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, Güroymak Engelliler Derneği ile Norşin Özel Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile Engelliler Haftası kutlandı.

Güroymak Kaymakamlığı’nın konferans salonunda gerçekleşen Engelliler Haftası kutlamalarına AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Güroymak İlçe Başkanı Öztürk Uğiş, Engelliler Derneği Başkanı Sedat Edip ve Norşin Özel Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Engelli vatandaş Aziz Öztürk, engelliler hakkında yazmış olduğu şiirleri okuyarak salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Öztürk, daha önce yazmış olduğu şiir kitabında Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde engellilere önem verdiği için yazmış olduğu şiiri de okuyarak salondakilerin beğenisini aldı.

Ardından bir konuşma yapan Milletvekili Vedat Demiröz, "Bugün ülke nüfusumuz yüzde 10’unun üstünde engelli kardeşimiz vardır. Ben bir engelli çocuğuyum. Benim rahmetli babam doğum sonrasında göz rahatsızlığı geçirmiş ve henüz daha 2-3 aylık iken maalesef gözünü kaybetmişti. Ömrü boyunca tek gözle yaşamak zorunda kaldı. Bu nedenle bunların sorunlarını bizim gibi engelli çocukları bilir. Artık engelliler için sosyal hayatta, siyasal hayatta daha iyi yerlere gelebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Ülkemizde. engelli kardeşlerimizin önündeki engeller kadar Türkiye’nin önünde de engeller vardı. Türkiye önce kendi önündeki askeri vesayet engelini, bürokratik vesayet engelini, adaletteki engelleri ve basın engelini tek tek aşarak demokratik yapıya ulaştı. Daha sonra da engelli kardeşlerimizin sorunları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını görevlendirdi. Tüm bakanlıklara her çıkartılan yasada engellilerle ilgili neler yapılabileceğini, onların en rahat şekilde nasıl yararlanacağı için görevler verildi” dedi.

Program çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.