Güvercin Festivali’nde buluşuyorlar

Güvercin Festivali’nde buluşuyorlar

İncirliova'da iki ay önce kuş severler tarafından kurulan dernekle, güvercin sevdalıları her Pazar günü 'Güvercin Festivali' adı altında bir araya geliyor.

İncirliova'da iki ay önce Erdem Çalışkan tarafından İncirliova Ege Bölgesi Kanatlı Hayvanlar ve Güvercin Türleri Geliştirme Yaşatma Dayanışma ve Kültür Derneği kuruldu. Dernek sayesinde İncirliova'da her Pazar günü 'Güvercin Festivali' düzenleniyor. Festivale Aydın'daki güvercin severler başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım oluyor. İncirliova Sebze ve Meyve Hali'nde düzenlenen festivalde güvercin meraklıları evlerinde besledikleri onlarca çeşit güvercinin hünerlerini sergileyerek tanıtımlarını yapıyor. Ayrıca festivalde güvercin beslemek için yem, su kabı, kafes gibi araç gereçlerin satışı da yapılıyor. Festivalde güvercin severler, beğendikleri güvercini diğer güvercin sahipleriyle anlaşarak takas usulü değiştirebiliyor.

HER HAFTA 60 ÇEŞİT GÜVERCİN, FESTİVALDE KANAT ÇIRPIYOR

Yaklaşık 30 kafesle yüze yakın güvercin, güvercin sahipleri tarafından özellikleri anlatılıyor. Festivalin gözde kuşlarını hünkari, taklambaç, posta, balon, çiçi, kıvırcık ve nakışlı ırkı güvercin türleri oluşturuyor. Her Pazar günü dernek üyeleri ile güvercin meraklılarını buluşturduklarını ifade eden Dernek Başkanı Erdem Çalışkan, amaçlarının güvercin sahibi kişilerin, tanımadıkları diğer güvercin ırklarıyla tanıştırmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Her Pazar günü dernek üyeleri ile güvercin meraklıları burada bir araya gelerek sergimizi açıyoruz. Burada güvercin festivali yaparak, tüm vatandaşların güvercin ırklarını tanımalarını sağlıyoruz. Festivalde güvercin çeşitlerini parayla değil takas usulü yapıyoruz. Her güvercin meraklısı birbiriyle farklı cinsteki güvercinleri maddi değerine göre takas yaparak nesli tükenmekte olan güvercin ırklarının yaşamasına vesile oluyor. Yaptığımız bu birliktelikler neticesinde güvercin meraklılarının daha iyi günlere ve dopdolu festival günlerine taşımaya çalışacağız. Güvercinleri daha iyi bir şekilde nasıl besleneceği konusunda da birbirimize yardımcı oluyoruz. En çok aranan güvercin cinsi dönek denilen taklacı güvercinidir. Her kuşun kendine göre bir rengi ve türü var."

"KAZANÇ KAPISI OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Festivalde sunulan güvercinler sayesinde bu işi, gelir elde etmek amacıyla yapmadıklarını söyleyen Çalışkan, "Normal şartlar altında bir güvercin 20 liradan başlıyor, 200 liraya kadar gidiyor. Güvercin sahipleri de kuşlarının değerlerine göre takas yapıyor. Biz bu işi kazanç kapısı olarak görmüyoruz. Güvercin beslemek bizim için bir hobidir. Kimi balık avlar, kimi ava gider bizde burada toplanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.