Güzelköy'de damada düğün işkencesi

Güzelköy'de damada düğün işkencesi

Nazilli’de bir köy düğününde damada yapılan işkenceler pes dedirtti. Gelin arabasının önünü kesen gençler, damada 1 saat boyunca çeşitli işkenceler yaptı daha sonra damada topuklu ayakkabı ve kadın kıyafetleri giydirilip çiftetelli oynatıldı.

HAVADİS HABER-Nazilli ilçesi Güzelköy Mahallesi’nde bir asrı aşan düğün gelenekleri hala sürdürülüyor. Mustafa ve Funda Mumcular çiftinin düğününde damadın arkadaşları yaptıkları işkencelerle ortaya renkli görüntüler çıkarttı. Arkadaşlarının her türlü işkencesine tahammül eden damadın 1 saat boyunca adeta pestili çıktı.

Gelin alma merasiminin ardından Güzelköy’e gelen düğün konvoyu, köy gençliği tarafından durduruldu.

iskence-1.jpg

Damada ilk önce menemen yaptırıldı. Buradan ayrılan damadın önü tekrar kesildi. Ayakkabıları çıkartılarak eline liste verildi, kafasına başörtüsü geçirilerek, çıplak ayakla markete gönderildi. Elinde poşetle marketten gelen damattan, kızartma yapılması talep edildi.

isknece-3.jpgiskenceeeeee.jpg

Patatesleri tek tek soyan damat, kızarttığı patatesleri arkadaşlarına eliyle tek tek yedirtti.  Gelin arabasının önü 10 metre sonra tekrar kesildi. Bu kez damada 50 kez şınav çektirildi. Daha sonra kadın kıyafetleri ve topuklu ayakkabı giydirildi. Ter içerisinde kalan damat, kadın kıyafetleriyle çiftetelli oynayarak, ortalığa renk kattı. Bu anları izleyen köy sakinlerinin ise eğlenceli anlar yaşadı. Damadın, geçen sene dünya evine giren arkadaşına da işkence yaptığı ortaya çıktı.

iskenceeee.jpgiskenceee.jpgİşkencelerin ardından genç çift akşam gerçekleştirilen düğün merasimiyle dünya evine girdi. isjenceee.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum