Hacı Murat tutkusu 30 bin lira harcattı

Hacı Murat tutkusu 30 bin lira harcattı

Nazilli’de yaşayan klasik araba tutkunu Özcan Satılmış, 3 bin liraya aldığı 1971 model Murat 124 marka otomobilini, 11 ayda yaklaşık 27 bin lira harcayarak modifiye etti. Satılmış, otomobili için “Parası olanlar değil hastası olanlar biner” dedi.

Kızının öğrenimi nedeniyle iki yıl önce İstanbul’dan Nazilli’ye gelip yerleşen klasik araba tutkunu, 51 yaşındaki Özcan Satılmış, geçen yıl 3 bin liraya hurda olarak aldığı Murat 124 marka otomobili, 11 ayda yaklaşık 27 bin lira harcayarak yeniledi. Üretimi olmadığı için parçası da bulunmayan Hacı Murat marka otomobilin baştan sona tüm aksanını yenileyip sıfırdan bir otomobil yaratan Satılmış, Murat tutkunları ile görüşüp otomobilin orijinal yedek parçalarını buldu. Türkiye’nin çeşitli illerinden getirttiği parçaları ve aracını Sultanhisar sanayisindeki bir otomobil tamircisine teslim etti. On bir ay boyunca her gün sanayiye gidip gelen Satılmış, sonunda Murat 124'ü modifiye etmeyi başardı. Satılmış, “Geçen yıl 3 bin liraya aldığım Hacı Murat için motorundan parçasına, işçiliğinden kargosuna ve yol parasına varıncaya dek toplam 30 bin lira harcadım. Hacı Murat’ın pahası biçilemez. Gözüm gibi bakıyorum” dedi.

ab8273596ef9f1c443c0e000539d3e3c.jpg

PARASI OLAN İÇİN DEĞİL

Neredeyse sıfır marka bir otomobil parası harcadıĞI otomobiline değer biçemediğini, harcadığı paranın çok üzerinde fiyat verenler olsa da Hacı Murat’ını satmayı asla düşünmediğini söyleyen Satılmış, “Parası olanların değil hastası olanların bineceği bir araba. Ben de hastasıyım. Zenginler bile bunun hastası. Bunun verdiği keyif hiçbir araçta yok. Arabamı çok seviyorum” dedi.

ŞARKILAR DA NOSTALJİK

Otomobilini kullanırken Hacı Murat’ın ruhuna uygun 70’li yılların nostaljik şarkılarını dinleyerek geçmişe yolculuk yaptığını kaydeden Satılmış, daha önce Mercedes otomobilini satıp yerine modifiye ettiği Hacı Murat’ı satın aldığını belirterek, “Çocukluğumdan beri klasik otomobillere karşı bir merakım vardı. Babam da Amerikan klasiklerini binerdi. Gençliğimden 7 tane Hacı Murat’ım oldu. Hacı Murat ile herkesin mutlaka bir anısı vardır. Görenlere de nostalji yaşatıyorlar” diye konuştu.

89538532bf5bfacdb326b2ed3cfb2d2e.jpg

AYDIN CLASSİC CARS KULÜBÜ'NÜ KURDU

Klasik araç sevdalılarını bir çatı altında toplamak maksadıyla Aydın Classic Cars Kulübü'nü kuran Satılmış, Türkiye çapındaki tüm klasik araç tutkunlarının da üyesi olduğu 'Murat 124 Sevdalısı'' ve ''Kulüp 124'' kulüplerine de üye olduğunu söyledi. Zaman zaman modifiye Murat 124'leri bir araya getirip halka tanıtmak ve eskiye olan özlemi gidermek amacıyla konvoy halinde şehirlerde toplanıp gösteri yaptıklarını kaydeden Satılmış, "Hacı Murat tutkunları olarak ailelerimizle birlikte bir araya gelip çeşitli etkinlikler düzenliyor ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Hem birlik beraberlik içinde kaynaşmayı sağlıyor hem de eski günleri yad ediyoruz" dedi.

KAYNAK: DENGE | GÜLAY ÖZTEKİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.