Hakan Ünsal’dan Futbol Yöneticilerine Eleştiri

Hakan Ünsal’dan Futbol Yöneticilerine Eleştiri

Eski milli futbolcu Hakan Ünsal, ülkemizdeki futbol takımlarının yöneticilerinin kariyer yapmış, başarılara imza atan futbolcuların teknik adam olarak hizmet etmesine sıcak bakmadıklarını belirterek,...

Eski milli futbolcu Hakan Ünsal, ülkemizdeki futbol takımlarının yöneticilerinin kariyer yapmış, başarılara imza atan futbolcuların teknik adam olarak hizmet etmesine sıcak bakmadıklarını belirterek, “Bizim jenerasyondan bazılarımız teknik adam olmak istedik. Ancak yöneticilerin tavrı sıcak olmadı. Yöneticiler sorumluluklarını devretmek istemezler” dedi.

Türk futbolunun tanınmış isimlerinden eski milli futbolcu Hakan Ünsal, Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen, ‘Spor Söyleşisi’nde yaptığı konuşmada Türk futbolu konusunda ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşmada Türk futbolunun gelişmesinde spor kulüplerine hizmet veren herkesin çaba göstermesi gerektiğinin altını çizen Ünsal, kariyer yapmış başarılı futbolcuların teknik direktör olarak da spor yaşamlarına devam edebildiklerini söyledi. Ancak, futbol kulübü yöneticilerinin ünlü futbolcuların teknik adam olmasını pek düşünmediklerini ifade eden Ünsal, Bülent Korkmaz’ın kötü bir dönemde göreve getirildiğini ifade etti.

Ünsal, “Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile İtalyan Cesare Claudio Prandelli’ye sağlanan imkan Bülent Korkmaz’a sağlanmadı. Ümit Davala da bir dönem yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Hamza Hamzaoğlu da ter döktü. Birçok yabancı hoca ayrıldı. Hamza Hoca da zor dönemde takımın başına teknik direktör olarak geldi. Ancak sezon başında onu kimse düşünmemişti. ’Sana şu kadar bütçe verelim’ denilmedi. Buna rağmen takıma iyi şeyler yaşattı. Gelinen noktada başarılıdır. Yine de yöneticiler, ‘bu bizim başarımızdır’ diyecek. O da işin ayrı bir tarafı” dedi.

"YÖNETİCİLER SAHA İÇİNE KARIŞMAK İSTERLER”

Kendi jenerasyonlarında başarılı birer futbolcu olan arkadaşlarından Bülent Korkmaz’ın teknik direktör olduğunu ve Okan Buruk’un da görev yaptığını hatırlatan Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim dönemimizde, ülkemizde futbol takımlarının yöneticileri kariyer yapmış, başarılara imza atan futbolcuların teknik adam olarak takıma hizmet etmesine sıcak bakmadılar. Bizim jenerasyondan bazılarımız teknik adam olmak istedik. Ancak yöneticilerin tavrı sıcak olmadı. Yöneticiler sorumluluklarını devretmek istemezler.”

Yöneticilerin saha içine karışmak istediklerini vurgulayan Ünsal, Avrupa’da başarılara imza atan kulüplerde böyle bir durumun söz konusu olamayacağını kaydetti. Ünsal, Avrupa’daki kulüplerin başkanlarının, futbol yöneticilerinin, federasyon yetkililerinin tanınmadığını da belirterek, “Ülkemizde öyle mi? Bizde en çok yöneticiler tanınır. Onlar kazandıkları konumu kimseye kolay kolay vermek istemezler” ifadelerini kullandı.

Ünsal, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışına da değinerek, Galatasaray - Beşiktaş derbisiyle düğümün çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.