Hakkari'ye Efeler Heykeli

Hakkari'ye Efeler Heykeli

Efeler Belediye Meclisi ’nin 2018 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, namı ‘Efeler Taburu’ olarak geçen ve armasında efe bulunan Hakkari Yüksekova Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na 'Efeler Heykeli' konulması oy birliğiyle komisyona se

Aydın Valiliği kanalıyla Efeler Belediyesi’ne iletilen Hakkari Yüksekova Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na 'Efeler Heykeli' konulması konusunda konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Bu bir efe heykeli ya da figürü de olabilir. Konulacak heykelin parasal yönünden ziyade manevi anlamı daha büyük önem taşıyor” dedi.

AMATÖR KULÜPLERE YARDIM YAPILACAK

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın meclis başkanlığında 16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, ilk olarak denetim komisyonu üye seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü gerçekleşen oylama sonucunda, Efeler Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’na CHP’den İsmail Türkbay, Sıdıka Fahlioğulları, Fikri Aydın; MHP’den Mustafa Tolan ve AK Parti’den Rıza Posacı seçildi. Dalama Spor’a ve Efeler’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin U14 - U15 - U16 - U17 - U18 - U19 takımlarına nakdi yardım yapılması hususunun da görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildiği toplantıda Efeler Belediyesi ile Aydın Lisesi Mezunları Derneği’nin 6-7 Ocak tarihleri arasında Adnan Menderes Yaşam Merkezi’nde ortaklaşa düzenleyeceği 2. Ulusal ELO Satranç Turnuvası’nda dereceye giren katılımcılara verilecek ödüller de tespit edilerek karara bağlandı. Efeler’e bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde cami ve Kur’an kursu yapılması amacıyla belediyeye kayıtlı 745 metrekarelik taşınmazın tahsisi konusunun da görüşülerek ilgili komisyona sevk edildiği toplantıda bazı imar planlarıyla ilgili itirazlar da ele alınarak kararlaştırıldı.

“İSTEKLERİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR”

15 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından ek olarak gündeme alınan Hakkari Yüksekova Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na efeler heykeli konulması da Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Aydın Valiliği aracıyla Efeler Belediyesi’nden talep edilen efeler büstü konusuyla ilgili görüş belirten Başkan Özakcan, “Oradaki taburumuza Efeler Taburu adı verilmiş. Efelerin geçmişte Milli Mücadele yıllarındaki katkıları ve Kurtuluş Savaşı’ndaki cansiperane mücadelesinin önemini düşünerek bu adı vermiş olmalılar. Herhalde efelerimizi çok iyi tanıyan ve Milli Mücadele’deki etkin rollerini iyi bilen komutanlarımız var ki orada böyle bir ad verilmiş. İleri günlerdeki görüşmelerimizde komutanlarımızla daha yakın bir iletişim kuracağız. Şu anda üzerinde çalışıyoruz. En kısa zamanda netleştireceğiz. Hazır bir heykel satın alarak da gönderebiliriz. Sonuç olarak Hakkari Yüksekova, terörle mücadelenin en çetin yaşandığı bir yerdir. Onlara moral desteği vermek istiyoruz. İstekleri başımız üstündedir ve biz de karınca kararınca katkı sağlamak istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.