Haliç’te Mezuniyet Coşkusu

Haliç’te Mezuniyet Coşkusu

Haliç Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.2014 - 2015 eğitim-öğretim yılının sonuna gelinmesiyle öğrencilerine görkemli bir mezuniyet töreni hazırlayan Haliç Üniversitesi Sinan Erdem Spor Salo...

Haliç Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

2014 - 2015 eğitim-öğretim yılının sonuna gelinmesiyle öğrencilerine görkemli bir mezuniyet töreni hazırlayan Haliç Üniversitesi Sinan Erdem Spor Salonu’nda renkli dakikalar yaşattı. Gençlerin Türkiye’ye katkı sağlama aşamasına geldikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mansur Topçuoğlu, “Gördüğünüz gibi çok güzel bir ambiyans. Gençler, aileler, bütün Haliç Ailesi bir arada. Bizi çok mutlu eden bir durum. Gençlerimizin artık Türkiye’ye katkı sağlamak noktasına geldikleri için mutluluğumuz ayrıca pekişiyor” dedi.

“GENÇLER, SAHNE SİZİN”

Öğrencilere her zaman Türkiye’nin inovatif geleceğinden bahsettiğini dile getiren Topçuoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Onlara hep Türkiye’nin gelmesi gereken noktalardan bahsettim. Türkiye’nin inovatif geleceğinden bahsettim. Hatta buradan gitmeden periskoptan canlı yayındayız dedim. Onların Periskopu, Whatsapp’ı, Facebook’u yeniden keşfedebilecek potansiyelleri olduğunu söyledim. Bu gerçekten var. Artık Türkiye’de bürokraside, siyasette ve aklınıza gelebilecek her yerde gençlere dedim ki; “sahne sizin.”

“GENÇLERİNİ BİRİNCİ SINIF EĞİTİMLE HAZIRLAYAN ÜLKELER ANCAK YARIŞTA VAR OLABİLECEKLER”

Büyük bir heyecan içinde gerçekleşen mezuniyet töreninde konuşan Haliç Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin ise “Mezun olan öğrencilerimiz ve onların aileleri salonu güzel bir atmosfer ile doldurdular. Ben kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu. “Eğitim-öğretim tarih boyunca bütün milletlerin en önemli konusu olmuştur. Yarışta ancak genç nesillerini birinci sınıf eğitimle, vasıflı insanlar olarak hazırlayabilen ülkeler yer alabilirler” diye konuşan Çetin, “Bu yüzden genç neslin yetiştirilip geleceğe hazırlanması ve ülke meselelerini omuzlayacak düzeye getirilmesi üniversitelerimiz için en önemli konudur. Dolayısıyla biz de üniversite olarak bu noktada ciddi şekilde üzerimizdeki sorumluluğu idrak ediyoruz ve bilgi düzeyi yüksek, çağı yakalamış, yüksek vasıflı ve eğitimli bireyler yetiştirmeyi hedef alıyoruz. Şuanda Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi olmak üzere 6 fakülte, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Spor Bilimleri Yüksekokulu ve Enstitülerimizle 12 bin civarında öğrenciye eğitim-öğretim veriyoruz. Dolayısıyla en vasıflı hocalarımızla yürümeye gayret ediyoruz. İhtiyaç duyulan bütün fakültelerde laboratuvara dayalı eğitim-öğretim yapıyoruz. Bu yüzden bu öğrencilerimiz bizden mezun olduktan sonra gerek Türkiye’de gerekse dünyanın her yerinde mesleklerini ifa edebilecek düzeyde olmalarına azami özen gösteriyoruz. Bu nedenle Haliç Üniversitesi olarak daha yeni planlamalar yapıp çağa daha iyi ayak uydurmak için gelecek hazırlıklarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haliç Üniversitesi’ni seçtiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Haliç Üniversitesi İngilizce İşletme Mezunu Begüm Keskin, “Çok heyecanlıyım. Stresli bir dönemden geçtik. Yeni sınavlar bitti. İnşallah yeni bir hayata başlayacağız. Hepimiz için hayırlısı olsun. Haliç Üniversitesi’ni seçtiğim için çok mutluyum” dedi.

“4 yılın sonunda aldığımız tüm bilginin, becerinin ve eğitimin sezon finalindeyiz” diye konuşan Hemşirelik Mezunu Hümeyde Aslanlı ise sözlerine şöyle devam etti: “Şuanda çok heyecanlıyım. Mutluluğumu ve heyecanımı kelimelerle ifade edemiyorum. Haliç Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun olduğumuz için çok gururluyum. Gelecekte beni çok güzel günler bekliyor. Mesleğimi, gereği olan etik kurallar çerçevesinde aldığım eğitimle, bilgi ve becerimle halkıma, milletime ve vatanıma faydalı bir şekilde icra edeceğime inanıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.