'Halk, Büyükşehir Yasası'nı İdrak Edemedi'

İncirliova Belediye Başkanı Gürsat Kale, "Vatandaşlarımız Büyükşehir Yasası'nı tam anlamıyla idrak edemedi ve birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar" dedi.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, geçtiğimiz günlerde Sınırteke Mahallesi'ni ziyaret etti. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen toplantıda Kale, belediyenin işleyişi, hizmet mekanizmasının çalışması, Sınırteke'ye yapılan ve yapılması planlanan hizmetler ile Büyükşehir Yasası kapsamında İncirliova Belediye Başkanlığı'na devrolan mülklere ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

"SU FATURASI ÖDEMEK İÇİN BELEDİYEYE GELİYORLAR"

Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Kale, 30 Mart yerel seçimlerin ardından Aydın'ın büyükşehir statüsünü kazandığını, birçok yeni birimin açıldığını ve su ve kanalizasyon işlerinin yeni açılan ASKİ Müdürlüğü'ne geçtiğini hatırlatan Kale, "Büyükşehir Yasası'nın Aydın'a, ilçelerimize ve köyden mahalleye dönüşen köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ne gibi sorumluluklar getirdiğini vatandaşlarımız çoğu malesef idrak edemedi. Su ve kanalizasyon işleri ASKİ Müdürlüğü sorumluluğuna geçti ama vatandaşlarımız su faturası ödemeye yada herhangi bir su ve kanalizasyon sorunu olduğunda belediyemize geliyorlar. Bizlerde durumun böyle olmadığını ve birçok konunun ilçe belediyelerin sorumluluğundan çıkıp büyükşehir belediyesi sorumluluğuna geçtiğini anlatmak için bu tür toplantılar düzenliyoruz. Tüm bunların yanı sıra belediyemiz faaliyetlerini ve projelerini de halkımızla paylaşıyoruz. Şeffaf belediyecilik parolasıyla çıktığımız bu yolda, değerli halkımızla bir arada olmak onların görüşlerine başvurup, çalışmalarımız hakkında bilgi vermek temel prensiplerimiz arasındadır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.