Halk dört gözle hizmet bekliyor

Halk dört gözle hizmet bekliyor

Şevketiye Mahallesi 465 nolu sokakta evleri bulunan vatandaşlar, yollarına parke taşı döşenmesini istiyor.

Bölgede ana yol olarak kullanılan 465 nolu sokaktaki kaldırımların iki sene önce parke taşı döşenmesi için yok edildiğini, kendilerine vaat edilen hizmeti hala dört gözle beklediklerini belirten mahalleli, yetkililere, ‘’Ne ekmek ne de aş istemiyoruz, sadece düzgün yol istiyoruz” diye seslendi.

Şevketiye Mahallesi 465. Sokakta yaşayan vatandaşlar, yollarının parke taşı döşenmesi için tam iki yıldır bekliyor. Kışın çamur, yazın tozun çilesini çeken vatandaşlar, Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden, yol sorununun giderilmesini istiyor.

Parke taşı döşenmeyen yolun hayatlarını olumsuz etkilediği bildiren sokak sakinlerinden Çetin Karataş (58), bütün komşularının dertlerini şu sözleriyle dile getirdi:

 

"VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMİYOR"

“Bu yolu çok daraltmaya kalktılar, biz de yolu hakkı olan mesafesine getirmek için genişlettik. Biz yolu gerçek sınırları içerisinde genişlettik. Fakat biz yolu genişlettiğimiz için şuanda yolumuza parke taşı döşemesi yapılmıyor. Bizim etrafımızdaki diğer sokaklara parke taşı döşendi. Fakat önemli ve öncelikli yapılması gereken bizim yolumuz idi. Bizim yol ana yol gibi çalışıyor. Her yere bağlantılı. Bölgenin arkasındaki evlere ulaşmak için bizim yolumuz kullanılıyor. Yazın tozdan, kışın çamurdan çok çekiyoruz. Çine Belediye Başkanı yolumuzun parke taşı döşenmesi için bize söz vermişti. Ancak şimdi verilen söz tutulmuyor.”

 

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, GEL GÖR HALİMİZİ"

Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslenerek, ‘Bizim sesimizi duy, bu sorunu çöz, bizi bu durumdan kurtar’ diyen kadınlardan Ferdane Özkaya, şunları söyledi:

“Çine Belediye Başkanı seçim zamanı buraya geldi. Bizi topladı. Şimdi hiç işimizi görüvermiyor. Gelsin yüzüne söylerim. Dalga geçer gibi derdimize derman olmuyor. Özlem Çerçioğlu gelsin ona da söyleyeceğim aynı lafları. Özlem hanım sen ilgileniyorsan, derdimize derman olacaksan gel halimizi gör. Ne yapacaksan yap. Yapmayacaksan, ‘yapmayacağım’ de. Biz ekmek, aş istemiyoruz. Biz sadece yolumuzun güzelleştirilmesini istiyoruz. Bu yol dam dar olacaktı. Biz yolu gerçek mesafesine göre düzenlettirdik. Sanki bu yüzden bize ceza veriliyormuş gibi geliyor bize. Biz zıvanadan çıkmak üzereyiz.”

 

“OKULDAKİ TEMİZLİKÇİLER BİLE KIZIYOR”

Kışın çamurlaşan yolun kendilerine ayrı çocuklara ayrı eziyet olduğunu söyleyen 3 çocuk annesi Ayşe İpek ise çocuklarını okula servis ile gönderdiğini, çamurlaşan sokağa servis aracının girmek istemediğini, okulda öğretmenlerin ve temizlik personelinin çocuklarının ayakkabıları çamur olduğu için kızdıklarını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.