Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’ya giderek önemli ziyaretlerde bulundu.

3 gün boyunca Ankara’da kalan Başkan Alıcık TBMM’ne giderek Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın AK Parti Milletvekilleri Semiha Öyüş, Gültekin Kılınç ile Mehmet Erdem ve CHP İzmir Milletvekili Taner Balbay’ı makamlarında ziyaret etti. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Olağan Genel Kurul Toplantısında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin birlik yönetim kurulu encümenliğine seçilen Başkan Alıcık ile Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal TBMM’ni ziyaret ederek bir dizi önemli görüşmelerde bulundu. Nazilli’de yeni yapılması planlanan termal turizm bölgesi ve jeotermal kaynak ihtiyacını karşılamak üzere bölgede bulunan alternatifleri Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye sundu.

İlk görüşmesini Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yapan Başkan Alıcık Özel sektör ve kamunun elinde olan jeotermal kaynaklardan Nazilli belediyesinin su ihtiyacını karşılaması sözü almasının ardından, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile yaptığı görüşmesinde ise Nazilli’de yapılması planlanan termal turizm bölgesi ile organize sera bölgesi için teşviklerden yararlandırılması, termal turizm bölgesi ilan edilmesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesiyle müşterek çalışılarak ortak projeler yapılması konularında kararların alınmasını sağladı. Aydın’a ve Nazilli’ye verdiği destekler ile sağladığı katkılardan dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye teşekkür plaketi takdim eden Başkan Alıcık en kısa süreçte kendilerini Nazilli’de misafir etmekten mutlu olacaklarını ifade etti. Bakan Nihat Zeybekçi ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek Aydın’a geldiğinde Nazilli Belediyesini ziyaret edeceğinin sözünü vererek; “Aydın benim memleketim elimden geldiği kadar tüm imkânlarımla Aydın’a destek olacağım” dedi.

HEMŞERİLİK BERATINI VERDİ

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu TBMM’deki Bakan odasında iadei ziyarette bulunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Meclisi’nin aldığı Fahri Hemşerilik Beratı ile Bakan Veysel Eroğlu’nun Aydın’a ve Nazilli’ye yapmış olduğu hizmetlerinin anısına yaptırılan plaketi takdim etti. Nazilli belediyesi sınırlarında bulunan ormanlık arazilerin durumları ile Nazilli merkezi içinden ve yakınlarından geçen derelerin ıslahlarının yapılması, İsabeyli mahallesine yapılmakta olan göledin etraflarında yeni mesire yerleri yapılması ve gölet suyundan Nazilli belediyesinin faydalandırılması gibi konuların da görüşüldüğü iadeyi ziyarette oldukça samimi davranan Eroğlu aktarılan tüm konuların çözüme ulaştırılacağı sözünü Başkan Alıcık’a verdi.

3 günlük Ankara ziyareti kapsamında Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş’ü de yeni meclis binasındaki makamlarında ziyaret eden Başkan Haluk Alıcık, “Değerli milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz Sayın Bakanlarla görüşmemizde, Nazilli’miz için hazırlatılan projelerimizin Kültür Turizm Bakanlığına ve Çevre Şehircilik Bakanlığına verilmesinde, işlerin takip edilmesinde ve her türlü destek ve katkıyı sağlamışlardır. Nazilli halkı ve şahsım adıma hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TBMM’deki son ziyaretini de CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın makamına yaparak geçmiş olsun ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan Haluk Alıcık, Nazillili Balbay’a Nazilli’nin selamını getirdiklerini belirterek Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan Nazilli’nin inciri, kayısısı ve kestane şekerini Balbay’a ikram etti.

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

Haluk Alıcık, Ankara'da Önemli Temaslarda Bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.